Életmód

Tökéletes tejhab növényi tejből? Nem lehetetlen!

Íme a De’Longhi útmutatója az elkészítéséhez

Már nem csupán a tejérzékeny vagy a különleges étrendet követő kávéimádók választják a vegán alternatívákat, sokan például környezetvédelmi megfontolásból döntenek úgy, hogy a cappuccinójukat nem tejtermékből készült habbal koronázzák meg. Nem mindenki ismeri azonban a tökéletes növényi hab titkát, ezért cikkünkben megmutatjuk, hogy mire érdemes odafigyelni elkészítésénél.

Tippek és trükkök tejmentes italokhoz

  1. A növényi alapú italok kiválasztásakor fontos szem előtt tartani, hogy minden típusnak megvan a saját aromája, ami befolyásolhatja a kávénk ízét. A zab íze áll a legközelebb a tehéntejhez, bár valamivel édesebb jegyekkel, a szójaital viszont nem minden kávéfajtához passzol. Még a cukrozatlan mandula italokon is érezhető az édesség, ráadásul diós ízt idéznek elő.
  2. Egyes növényi alapú italok jobban habzanak, mint mások, és ez mind a zsírtartalomtól függ: minél zsírosabb a tej, annál sűrűbb lesz a hab. A szója-, mandula- és zab italok lényegesen jobban habzanak, mint a rizsből, kókuszból és más diófélékből készült társaik, mivel az utóbbiak nem tartalmaznak elegendő zsírt a sűrű, krémes állag eléréséhez.
  3. A tökéletes hab olyan barista típusú növényi alapú italok használatánál kezdődik, amelyeket kifejezetten kávékhoz készítettek, hiszen a szokásos növényi tejek másféleképpen habosodnak.
  4. Ne vegyük ki az italt a hűtőszekrényből, amíg nem szükséges, ugyanis a növényi alapú italoknak hidegebbnek kell lenniük ahhoz, hogy a legjobban működjenek. Ha pedig  hab és kávé párosításáról van szó, legjobb, ha a hőmérsékletet összehangoljuk: hideg kávéitalokhoz készítsünk hideg habot, forró italokhoz pedig forró habot. Ha a hőmérséklet nem egyezik, a hab elsüllyed.

A De’Longhi Eletta Explore kávégép LatteCrema Hot and Cool technológiának köszönhetően másodpercek alatt készíthetünk meleg és hideg tejhabot otthonunkban – akár növényi alapú termékekből is. Nem is kell mást tennünk, mint feltölteni friss tejjel vagy bármilyen növényi alapú itallal, kiválasztani a kívánt habszintet és hőmérsékletet, majd megnyomni egy gombot – a többit pedig már a LatteCrema Hot and Cool technológiára bízhatjuk.

Látogass el honlapunkra

Tökéletes tejhab növényi tejből? Nem lehetetlen! 1

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik