Életmód

Hatalmas őslakót fogtak egy hevesi bányatóban

facebook/jákli norbert
facebook/jákli norbert
Január óta egy keveset fogyott, de így is 32 kilogrammot nyomott a mérlegeléskor a tükrös.

Jákli Norbert horgász a napokban a Heves vármegyei Szücsi Völgy Tavon töltött 5 napot. A horgászatra kimondottan teszt jelleggel készült, így 3 ízvilágot választott hozzá Kr1ll, Nutcase és Scopex  MTC Baits csalikkal. (Az MTC Baits egy holland csaligyártó cég, mely már a kezdetek óta kristálytiszta elképzelések és irányelvek mentén készíti el termékeit, megfelelve a legmagasabb minőségi követelményeknek is – a szerk.)

Túrájának utolsó éjszakáján hajnali három órakor érkezett az igazi nagy fogás, miközben az előző napokon több 10-21 kiló közötti hal akadt a horgára.

Éreztem, hogy nagy hal lesz, de amikor először feljött és megláttam, hogy kivel állok szemben, akkor kikerekedett a szemem. Innentől már nagyon óvatosra vettem a fárasztást, mert nem akartam hibát elkövetni. Közel 35 perces fárasztást követően sikerült megszákolni a halat. A partra kiérve a lebegő mérlegelőbe áthelyezéskor éreztem meg igazán, hogy valaki olyannal van dolgom, amit legmerészebb álmomban sem gondoltam volna

– írta Facebook bejegyzésében.

A töves a hivatalos mérlegeléskor fantasztikus, 32,20 kilós pontyot “mutatott”. Chipjét kiolvasva kiderült, hogy a hal a Skazo névre hallgat, a tó egyik őslakója, tórekorder tőponty. Januárban még 36,05 kilogrammal mérlegelték, azonban az ívás után fogyott egy keveset.

Abban biztosak lehetünk, hogy télre újra felszedi magát top formára

– fogalmazott Jákli Norbert, aki a videózást és fotózást követően visszaengedte természetes élőhelyére a pontyot.

Kapcsolódó
"Harminc pluszos" óriáspontyot akasztottak a Balatonon
Harmincegy kilós halszörnyet fogtak a Balatonból.
Olvasói sztorik