Életmód

Szent István alakját rakta ki sörösdobozokból a kisgyaláni könyvtáros

Újabb különleges alkotással lepte meg a kisgyalániakat Süle Zoltánné, a nemzeti ünnep közeledtével Szent István alakját, valamint a település címerét készítette el sörösdobozokból, írja a sonline.hu.

A felső vörös mezőben lebegő helyzetű kerek tetős ezüst templom, az alsó zöld mezőben jobbra fordult, fekete sörényű, farkú és patájú barna ló is megjelenik. A sörösdobozból készült címerről az egymással szembefordult, kitátott szájú, nyelvét kiöltő zöld kígyó sem hiányzik.

A lap cikkében emlékeztet, Süle Zoltánné több mit két éve minden ünnephez kötődően különleges kültéri díszeket készít, amelyet a falu központjában állít ki.  Eleinte tartott attól, hogy nem lesz elég sörösdoboza, de szerencsére a család mellett a helyiek is folyamatosan szállítják az alapanyagot.

A kisgyaláni hivatalsegéd két éve tervezte el, hogy elkészíti faluja címerét is, amely a nemzeti ünnepünk előtti napokban már a település központjában látható.

Szent István alakját korábban már kirakta, de ezt ismét szerette volna augusztus 20. alkalmából megmutatni az érdeklődőknek.

Süle Zoltánné hagyományteremtő akciójáról korábban alábbi cikkünkben írtunk:

Kapcsolódó
Nemes hagyományt teremtett a pandémia a somogyi faluban
A környék sok lakója még a szomszéd faluból is segít az alapanyag gyűjtésében.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik