Életmód

Csendnapokat rendeznek Veszprémben

Unsplash
Unsplash
A belső harmónia megteremtése a cél.

Tizennegyedik alkalommal rendezik meg Veszprémben a Csendnapok rendezvénysorozatot. A megszokott módon − az advent előtti időszakban − október-november folyamán tartott programsorozat az elmélyülést, a befelé fordulást, a belső harmónia megteremtésének segítését tűzte célul maga elé.

A mai világunk túl zajos, túl sok információ, impulzus ér bennünket, gyakorlatilag feldolgozhatatlan, ami ránk zúdul. A belső harmóniánk megtartása, megteremtése egyre nehezebb – erre egy lehetőség az időnkénti elvonulás, tudatos befelé fordulás – a rendezvénysorozat szervezői szerint.

Úgy látják, hogy ez nem mindenkinek megy magától, sok embernek meg kell tanítani, erre szolgálnak a Csendnapok programjai.

A csendsétán a veszprémi vár tövében néma csöndben sétálva a környezet hangjaira, látványára és belsőnkre figyelhetnek a résztvevők. A sétát közös meditációval zárják.

A csendkóstolón a Tihanyi Apátság galériájába látogatnak el Bernáth András és Peter Thouars festőművészek vendégeként.

A csendterápián saját belsőnket ismerhetjük meg a művészet, a kreatív alkotó tevékenység segítségével. A háromórás belső utazás emlékeink, érzéseink rejtett zugaiba irányít bennünket.

A Csendnapok fókuszában csendtémák, vagyis társadalmi, szociológiai problémák is állnak. Idén a társadalom perifériáján élők szélesebb körének problémáit elemzik a függőségekkel élőktől a hajléktalanokig.

Kapcsolódó
Európa hetedik legvonzóbb úti célja Veszprém
A város az első helyet szerezte meg Európa legjobb családbarát városi desztinációi között is.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik