Életmód

Milliók utaztak hajóval idén a Balatonon

Balatoni Hajózási Zrt
Balatoni Hajózási Zrt
A kompokat közel másfélmillióan használták.

Október elejére elérték a kétmilliós utasszámot a BAHART hajói  – írta a Somogy vármegyei hírportál.

A Sokszínű vidék is tudósított arról, hogy a balatoni hajózás a közelmúltban újabb lendületet kapott, amikor csatasorba álltak a BAHART legújabb kompjai. Idén is rendkívül sikeresen alakult a hajózási társaság számára a szezon.

Balatoni Hajózási Zrt

Az őszi eszményi kirándulóidő és a Balaton-parti rendezvények is hozzájárultak ahhoz, hogy a tavalyihoz képest egy héttel korábban, már október elején elérjék a kimagaslóan magas utasszámot a BAHART hajói.

Október elejéig a társaság kompjai 1,3 millió utast szállítottak, a személyhajókon több mint 700 ezren utaztak. 

A kompoknak fontos szerepe volt abban, hogy a BAHART a tavalyihoz képest több mint egy héttel korábban jegyezhette a kétmillió utast. Az utasforgalom jelentős részét, 65 százalékát ezek a közlekedési eszközök adják. Idén a kompok összesen 1,3 millió utast szállítottak, tavalyhoz képest tízezerrel többen vették igénybe a szolgáltatást.

Balatoni Hajózási Zrt

A szállított gépjárművek száma meghaladta a 400 ezret, a kerékpároké elérte a 120 ezret, ami 12 százalékos növekedést jelent.

A Balatonon közlekedő személyhajók forgalma is emelkedett október elejéig, az előző évnél 19 ezerrel többen léptek a fedélzetükre. A menetrendi hajók utazóközönsége is gyarapodott, a tavalyhoz képest 14 ezerrel többen választották a vízi közlekedést a magyar tengeren.

Kapcsolódó
Visszatér a Balatonra a BAHART egyik büszkesége
Stratégiai együttműködést írtak alá a Beloiannisz hajóért.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik