Életmód

Rá sem lehet ismerni a magyar Mikulás otthonára

Mikulásház
Mikulásház

Kívül-belül megújult és három év szünet után újranyit a nagykarácsonyi Mikulásház, amit a legtöbben csak a magyar Mikulás otthonaként aposztrofálnak.

A feol.hu cikke szerint a Mikulás rezidenciájának felújítását Mergl István álmodta és valósította meg, amit néhány hét múlva, a november 24-i megnyitón bárki megcsodálhat. Az ünnepségen a helyi óvodás és iskolás gyerekek műsorral is kedveskednek.

A Mikulásház egészen december 17-ig várja majd a látogatókat.

Mikulásház

Mergl István korábban a duol.hu-nak arról beszélt, a látogatók valószínűleg alig ismernek majd rá a portára, hiszen egy teljesen új színvilággal, látható és hallható kellékekkel, berendezésekkel fogadják őket. Arra ugyanakkor vigyáztak, hogy a szellemiség megmaradjon, emellett vannak olyan változtatásaik, amik megfelelnek a kor igényeinek.

Nyilvánvaló, hogy az idelátogatók számára a legfontosabb program a Mikulással való találkozás lehetősége. E mellett igyekezünk lehetőséget nyújtani a számukra egy kellemes nagykarácsonyi időtöltés biztosítására. Ettől a helyszíntől egy tíz perces sétára található Esküvő és Rendezvények Házában fogunk lehetőséget biztosítani az étkezésre, és egy játszóház működtetésével a további kikapcsolódásra. Ezen a helyszínen egy kis műsorral szeretnénk az odaérkezőknek kedveskedni

– fogalmazott Mergl.

A Mikulásház a koronavírus-járvány kirobbanásának évében zárt be, és azóta nem nyitotta ki kapuit.

További információk a létesítmény honlapján érhetők el.

Kapcsolódó
Csokimikulásban nagyhatalom vagyunk
Évente több millió, hivatalos nevén „üreges formacsokoládé figurát” értékesítenek Magyarországon.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik