Életmód

Takarta a balatoni kilátást, le kellett bontani a játszóteret

Fonyódi Hírmondó
Fonyódi Hírmondó

El kellett bontania a fonyódi önkormányzatnak egy játszóteret, miután az egyik Árpád-parti lakó jogerősen pert nyert a város ellen, amiért az eszköz eltakarta a balatoni kilátást.

Hidvégi József fonyódi polgármester a sonline.hu megkeresésére közölte, áthelyezésre kötelezte őket a bíróság. Hozzátette, az Árpád-parton nincs olyan terület, ahol el tudnák úgy helyezni a játszóteret, hogy ne takarná ki a Balatont, vagy a Badacsonyt. A játszóteret az óvodához helyezik át.

Nincs értelme az Árpád-parton felállítani, mert csak egy helyen lehetne elhelyezni az utca nyomvonalán, de oda egy vizesblokkra van engedélyünk. Ha eltörlik a 30 méteren belüli építkezési tilalmat, akkor azt is felépítjük. A Balaton-parttól 30 méterre nem lehet építkezni, kivéve, ha kikötői kiszolgáló épületekről van szó. A játszótér pedig nem ilyen, ahogyan a strandi büfé és vizesblokk sem. Az Árpád-parti strand mindössze 26 méter széles

– magyarázta a városvezető.

A cikkben emlékeztetnek, a strandi létesítmények ellen még korábban tiltakoztak a lakók, és ezeket, habár támogatást nyert rá az önkormányzat, a mai napig nem építhették fel. A városvezetés arra vár, hogy a Balaton rehabilitációs törvény megszülessen és a jogszabályhoz igazíthassák a projektet.

Kapcsolódó
Lélegzetelállító fotó készült az űrből a Balatonról
Nem ez az első eset, hogy a magyar tengert az űrből csodálhatjuk meg felvételeken.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik