Életmód

Jászberénybe került ismét az Arany Kolbásztöltő vándorserleg

Facebook / Jász Kolbásztöltő Fesztivál
Facebook / Jász Kolbásztöltő Fesztivál
A fesztivál történetében először fordult elő, hogy egy csapat megvédte a címét.

Verhetetlen a Mihályi Dental kolbásza, idén is megnyerték a kolbásztöltő viadalt – írta a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Hírportál.

Idén hetedik alkalommal rendezték meg a Jász Kolbásztöltő Fesztivált, mintegy kilencven csapat találkozott a jászberényi JP Arénában, hogy számot adjon gasztronómiai tudásáról.

Az előző év győztese, a Mihályi Dental ismét verhetetlen jász kolbászt gyúrt, így idén is ők vihették haza az Arany Kolbásztöltő vándorserleget.

A Jászság legvidámabb gasztronómiai rendezvényére az ország távolabbi településeiről is szép számban érkeztek kolbászgyúrók. Családok, baráti társaságok, munkahelyi és civil közösségek gyúrták, fűszerezték, kóstolták és töltötték a kolbászt. Közben egymásnak kínálták a disznótoros finomságokat és a fenséges nedűket.

Facebook / Jász Kolbásztöltő Fesztivál

Egy kolbászbűvölő hölgyekből álló baráti társaság alkotta a Jász Zsivány Bukszákat. Dekorációjuk rózsaszínben pompázott, a Barbie film ihlette. A kátyÚTtöltők a Magyar Közút Zrt. jászberényi mérnökségét képviselték. A Szegedi Betyárok visszatérő vendégei voltak a fesztiválnak.

A helyszínen elkészített és kisütött kolbászokat 12 tagú szakmai zsűri kóstolgatta Kovács István Mr. Sushi séf vezetésével. Hagyományos és reform kategóriában hirdettek eredményt, a reform kolbászt vargánya gombával bolondították meg a versenyzők.

Eredmények:

Reform kolbászok (vargánya gombával):

1. Coca Team
2. Szatmári Kft.
3. Mindent töltünk

Hagyományos kolbászok (király kategória):

1. Mihályi Dental
2. GAMF Over
3. Komoly Brigád

A Jász Kolbász innovatív különdíjasa Koncz Gábor lett, a Szakmai különdíjat a Szatmári Kft nyerte, ugyancsak különdíjat kapott a Rego Plast Kolbi Surround csapat.

Kapcsolódó
Közel négy kilométeres kolbászt készítettek Sajóvámoson
Új Guinness-rekord született: mintegy három tonna alapanyag kellett hozzá.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik