Otthon készült

Hat hízót vágnak a vendégeknek a Csabai Kolbászfesztiválon

illusztráció/mti/Rosta Tibor
illusztráció/mti/Rosta Tibor
Orjalevestől a sült kolbászig számos disznótoros ételt készítenek a helyi kolbászklub tagjai.

A Csabai Kolbászklub civil szervezetként a kezdetektől a Csabai Kolbászfesztivál egyik bástyája. Így lesz ez idén is, a 26. Csabai Kolbászfesztiválon október 19–22. között a CsabaParkban, olvasható a fesztivál weboldalán.

Csütörtökön egy, pénteken és szombaton kettő, vasárnap pedig ismét egy hízót dolgoznak fel a fesztiváli sátruknál

– mondta Korim Valéria, a klub ügyvezető elnöke.

A vendégek végigkísérhetik a feldolgozás menetét, a kolbász- és egyéb disznótoros ételek elkészítését, és természetesen kóstolhatnak is az elkészült ételekből az orjalevestől a töltött káposztáig.

Tagjaink közül többen neveznek az október 5-ei szárazkolbászversenyre is, ami a fesztivál beharangozó attrakciója október 5-én a Csabai Rendezvénypajtában

– hangsúlyozta Korim Valéria.

A legtöbb kolbászkirály vagy -királynő eddig az egyesület tagjai közül került ki. Bíznak benne, hogy így lesz ez idén is, ha pedig más nyer, szívesen várják majd klubtagnak.

Kapcsolódó
Megvan az új csabai kolbászkirály
Több mint százan neveztek a versenyre.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik