A világ legnagyobb hagyományos kolbászkészítő fesztiválja minden évben a nemzetközi szárazkolbász versennyel indul.
A Csabai Kolbászfesztivál október 14-i, csütörtöki – a Csabai Rendezvénypajtában lebonyolított, részben a rendezvényt beharangozó – szárazkolbászversenyén, melyen száznál több versenydarab vett részt, a szakmai és médiazsűri sorszámozott minták alapján – tehát anonim módon – több lépcsőben döntött a legjobb versenymunkákról, írta a Beol.
Az újkígyósi Pallérné Benkó Mónika lett a második és a mezőberényi Balázs Mihály Tamás végzett a harmadik helyen.
A különdíjasok: Balázs Tímea, Juhász Ádám, ifj. Juhász Ádám, Péli István és Ancsin János.
Tüzetes vizsgálat
A zsűri tagjai először egészben nézték meg a kolbászt, ahogy a boltokban, piacokon látják a vásárlók. A megvágása után nyílt meg a termék, látszott a hús és a szalonna aránya, a fűszerek összedolgozása.
A kóstolásnál számított a termék karakteres íze, ugyanakkor a jó kolbásznak kerek az ízvilága, tehát egyik fűszer sincs túlsúlyban.