Virágzó vidékünk

Ez férfimunka volt – 215 méter hosszú kolbászt sütöttek

A szombati X. Abádszalóki Böllérfesztivál, a Tiszator 2016 díszvendége Backamadaras volt.

A böllérversenyen huszonnégy csapat vett részt több különlegességgel. Főztek eszes levest, 100 liter vérből hagymás vért sütöttek zentai módra, volt égetett pálinka is backamadarasi módra, de természetesen a hagyományos disznótoros ételek – orjaleves, kolbász, hurka, káposztás ételek – is készültek – írta a szoljon.hu.

Fotó: Facebook/Vincze Anita
Fotó: Facebook/Vincze Anita

A legnagyobb sikere egy 215 méter hosszú kolbásznak volt, melyet egyben sütöttek meg.

Fotó: Facebook/Vincze Anita
Fotó: Facebook/Vincze Anita

A hungarikumokat kínáló árusok mellett a számtalan kézműves sátorban mindenki találhatott magának vásárfiát éppúgy, mint különleges sajtot, vagy erdélyi kürtőskalácsot és kuriózumként sulyommal töltött belga csokoládét is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a Sokszínű vidék Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.