Virágzó vidékünk

80 csapat tölti majd a kolbászt Komlón

Wikimedia Commons
Wikimedia Commons
Ha valaki lemaradt a jelentkezési határidőről annak a nevezését még tudják fogadni a szervezők.

Lezárult az idei Komlói Nemzetközi Kolbásztöltő Fesztivál nevezési időszaka – február 10-én a sportközpont ezúttal is megtelik versengő csapatokkal. A szervezők ígérik, a környék legnagyobb gasztronómiai rendezvényeként számon tartott fesztiválon ezúttal is fergeteges hangulat várható, írta honlapján a Baranya vármegyei hírportál.

Lezárult a nevezés az idei Komlói Nemzetközi Kolbásztöltő Fesztiválra – a csapatok a kiírás szerint január 3-tól 20-ig jelentkezhettek az immár tizenharmadik megmérettetésre. Az érdeklődés idén is a várakozásoknak megfelelően alakult

– adta ki a tájékoztatást a portálnak Szarka Elemér, a rendezvényt a város önkormányzatával karöltve szervező Komlói Honismereti és Városszépítő Egyesület elnöke.

Összesen nyolcvan csapat méri majd össze tudását.

Ha az elkövetkezendő napokban lesz érdeklődő, aki valamilyen ok miatt a jelentkezési határidőről lemaradt, még tudjuk a nevezést fogadni, de összességében a jelentkezés lezárult

– emelte ki az egyesület elnöke.

A hagyományoknak megfelelően idén is tíz kiló disznóhúst kapnak a csapatok, amelyet aztán darálnak, ízesítenek, töltenek, majd díszítenek a nap folyamán. A fesztivál kapui a sportközpontban február 10-én 8 órakor nyílnak meg, akkortól van lehetőség az asztalok elfoglalására, előkészítésére. A verseny 10 órakor indul, az elkészült kolbászokból a mintákat 12 órakor kell átadni majd a zsűrinek.

Az érdeklődők a fesztivál ideje alatt megismerkedhetnek a Magyar Nemzeti Vidékhálózat komlói őstermelő és kézműves partnereinek termékeivel és azok vásárlására is lehetőség nyílik.

Kapcsolódó
220 méteres a Tisza-tó leghosszabb kolbásza
Disznóságokban nem volt hiány a tiszafüredi Szent András Napi Fesztiválon.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik