Életmód

177 étterem kínál barátságos áron menüt márciusban

Getty Images
Getty Images

A jubileumi, 25. alkalmat ünnepelve idén a szokásosnál hosszabb ideig tart majd az Országos Étterem Hét. Március 7. és 24. között országszerte 177 étterem várja a vendégeket fix árú menüsorokkal, írja a turizmus.com.

A szervezők közleménye szerint több mint egy évtizede, a DiningCity Országos Étterem Hét rendezvény indulásakor még csak 26 étterem vett részt a programban, tavaly ősszel már több mint 160 vendéglátóhely mutatta meg magát. A látogatottság pedig az első eseményhez képest csaknem nyolcszorosára nőve, legutóbb már több mint harmincezres számot tett ki

Az idei rendezvényen minden eddiginél több vendéglátóhely vesz részt: Budapesten és vidéken összesen 177 étterem várja majd a vendégeket.

A résztvevők között ott vannak a legelismertebb éttermi rangsorok listás helyezettjei, így például Budapesten öt Michelin-ajánlással rendelkező étterem, vidéken pedig kettő: a Costes Downtown, a Flava Kitchen, a Hoppá Bisztró, a Mák Bisztró és a Spago by Wolfgang Puck, valamint a Lokal47 Kéthelyről és a Macok bisztró Egerből.

Az idei tavaszi kínálat is rendkívül gazdag: az induló éttermek a magyar mellett az indiai, thai, japán, libanoni, grúz, mexikói, francia vagy az olasz konyhát is reprezentálják. A vendégeket megnyerni hivatott, gondosan megkomponált menüsorok fogásai az alapanyagok felhasználásában is a különlegességre törekszenek: ezek között szerepel például dámszarvas, vaddisznó, Angus bélszín, borjúláb, bárány, kacsa- és libamáj, fácán, homár, rája, ördöghal, békacomb, polip, tintahal, csiga és szarvasgomba. A séfek nem feledkeznek meg a glutén- vagy laktózérzékeny, a szénhidrátot kerülő, illetve a vegán vendégekről sem.

Aki asztalt foglal a programban szereplő éttermek valamelyikébe, az barátságos áron ebédelhet vagy vacsorázhat meg: a 3 (egyes éttermekben 4) fogás ára a választott kategóriától függően 5900, 7900 vagy 9900 forint.

Az előzetes asztalfoglalásra mától van lehetőség az Országos Étterem Hét oldalán.

A kezdeményezés tehát jó hír, az rosszabb, hogy kihalóban vannak a magyar csárdák. Egy 400 lelkes bükki faluban viszont a régi kocsma helyén nyitott éttermet a fiatal magyar topséf nem is olyan régen.

Kapcsolódó
Saját kertjében termeli a zöldségeket egy fenntartható étterem
A Zöld Michelin-csillagos vendéglátóhely szemlélete példaértékű.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik