Életmód

Új kerékpáros rekord született a Tisza-tónál

Kötivizig
Kötivizig
Az idei év eddig kiválóan alakul a kerékpáros turizmus szempontjából.

Áprilisban még sohasem tekertek ennyien a Tisza-tónál – írta a KÖTIVIZIG.

Régóta számon tartják a Közép Tisza vidéki Vízügyi Igazgatóság munkatársai a kerékpárosok számát hazánk második legnagyobb tavának környezetében. Az utóbbi néhány évben számos biciklis rekord született a gátakon.

A KÖTIVIZIG Kiskörei szakaszmérnökségének adatai szerint idén áprilisban 6593 kerékpáros hajtott át a vízlépcső üzemi hídján, ami a legnagyobb 4. havi forgalom.

Az eddigi csúcsot az elmúlt év áprilisa tartotta 5806 bicajossal. Az idei év első négy hónapjának adata tekintélyt parancsoló, hiszen összesen 9928 kerékpáros gurult át a duzzasztó felett.

Meseszép, természetközeli táj, kiváló minőségű, autóktól elzárt kerékpárút, egyedi látnivalók, és helyi gasztronómiai különlegességek. A Tisza-tó ezeknek köszönhetően néhány év alatt a magyar kerékpárosok egyik kedvenc úti céljává vált.

Mindezek mellett új túraútvonalak, részletes útikönyv és térkép, valamint nagyobb kapacitású kerékpárszállító-vonatok várják a kerékpárosokat a tó környezetében.

Kapcsolódó
Kerékpáros kishajókat adtak át a Tisza-tavon
A hazánk második legnagyobb tavát érintő új fejlesztés célja, hogy a kerékpározás területén maximális élményt nyújtson minden korosztálynak.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik