Életmód

Ez az ország legzöldebb megyéje

MTI Fotó: Ruzsa István
MTI Fotó: Ruzsa István

Békés vármegye lett az ország legzöldebb vármegyéje, derül ki a Virtuális Erőmű Program XIV. Díjátadó Gáláján május végén.

A behir.hu cikke szerint a Magyar Innováció és Hatékonyság Nonprofit Kft. 2011-ben indította a Virtuális Erőmű Programot. Célja igazolt energiamegtakarítással annyi energiamegtakarítást elérni, amely kiváltja egy valódi erőmű létesítését.

A gálán több mint száz elismerést adtak át vállalatoknak, önkormányzatoknak, iskoláknak, szakembereknek. A díjak között szerepelt a „Legzöldebb vármegye” kitüntető elismerés, melyet 2024-ben Békés vármegye nyert el. A díjat Szegedi Balázs, Békés Vármegye Önkormányzatának alelnöke vette át az eseményen.

Ez az elismerés vármegyénk közös sikerének könyvelhető el, ugyanis településeink, szervezeteink, hatóságaink közös munkájának gyümölcse. Az önkormányzatok legfontosabb céljukként jelölték meg intézményeik energiatakarékos működését, zöldterületeik kiterjesztését és gondozását. Lehet, hogy ezek a fejlesztések a jelenben vannak, de igazán a jövőnek szólnak. Gyermekeink és unokáink élete, életkörülménye múlik azon, hogy mi mit teszünk környezetünkkel és hogyan reagálunk a klímaváltozásra

– hangsúlyozta az alelnök.

Kapcsolódó
Nincs madárdal, nincs víz a patakban, nincs szárnysuhogás: miért hallgatott el a természet?
Ahogy a természeti világ hangja 30 év alatt kezdett eltűnni, egy ember hallgatta és rögzítette mindezt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik