Életmód

Mélyen a pénztárcába kell nyúlni a gyerekek nyári táboraiért

Unsplash
Unsplash
10-15 százalékkal emelkedtek az árak tavalyhoz képest.

A Taborfigyelo.hu adatai szerint átlagosan 10-15 százalékkal nőttek a nyári táborok árai, így egy napközis tábor átlagára valamivel 50 ezer forint felett van, míg egy ottalvós táborért átlagosan 80 ezer forintot kell fizetnie a családoknak; a táborok átlagárai között régiónként akár 10 százalékos eltérés is lehet.

Az oldal adatai szerint a táborozó gyerekek száma valamelyest csökkent, a tavalyi rekordszámú 230 ezer résztvevővel szemben 2024-ben 215 ezer táborozóval számolnak, aminek legfőbb oka, hogy a nyári szünet egy héttel rövidebb lett, így idén tíz héten át vakációzhatnak a gyerekek.

A legnépszerűbb tábortéma 2024-ben is a sport lett. A második helyen a kalandtáborok vannak, míg a harmadik helyen döntetlennel az idegen nyelvi, elsősorban angoltáborok, illetve a katonai táborok szerepelnek – írták.

A legnépszerűbb táborcélpontok között Pest, Bács-Kiskun és Veszprém vármegyék vannak, de sok gyermek vakációzik Somogy és Fejér vármegyékben is.

Felmérésük alapján táborozó gyerekek valamivel több mint fele (53 százalék) napközis táborban vakációzik, míg 47 százalékuk ottalvós programokon vesz részt.

Kapcsolódó
Fantasztikus unokatáborokat rendez a szentendrei nagyi
Már 7. éve tematikus hetekkel készül négy unokájának látogatására a nagymamájuk.
Olvasói sztorik