Életmód

Egy 19 éves srác szamara társaságában országjáró túrára indul

Facebook / Ott vagyunk már?
Facebook / Ott vagyunk már?
A kalandvágyó fiatalember 15 éves kancájával 400 kilométeres útra indul egy nemes cél érdekében.

Hihetetlen kalandra készül a 19 éves ásotthalmi Patrik – írta a Szeged365.

Shrek mesebeli története részben valósággá válik. Egy 19 éves ásotthalmi fiú a fejébe vette, hogy nem mindennapi túrára indul a nyáron a szamara társaságában. Koszonits Patrik így szeretné felhívni az emberek figyelmét a nagyszerű állatokra.

Patrik Mosonmagyaróváron élt családjával, közben Csornán elvégzett egy mezőgazdasági iskolát. Mikor szülei úgy döntöttek, hogy Győr-Moson-Sopron vármegyéből egy Ásotthalom környéki tanyára költöznek, még mindig úgy gondolta, hogy szép környék, de akkor sem élne soha farmon. Azután eltelt egy félév, s Patriknak lehetősége nyílt szülei szomszédságában egy tanya megvásárlására. Nem sokat gondolkodott, bepakolt az autójába és irány az új élet.

Lassan itt vagyok fél éve és egyre jobban tetszik a tanyasi élet

– mondta el Patrik a portálnak.

Szamarát, Fannit a szüleitől kapta, és szerelem volt első látásra.

Facebook / Ott vagyunk már?

Mivel Patriknak álma megvalósításához tőkére lenne szüksége, úgy gondolta, Fannival útrakel, hogy felhívja a figyelmet arra, milyen nagyszerű állatok is a szamarak, és azért is, hogy adományokat gyűjtsön, melyből meg tudja valósítani rezervátumát.

Patrik jelenleg a különleges túrára készül, melynek célállomása Győr-Moson-Sopron vármegyében Rábatamási környéke. A fiatal gazda több, mint 400 kilométeres táv megtétele áll előtte, ami vadregényes tájakon át vezet a Kéktúra útvonal mentén.

Tervei szerint két hét alatt sikeresen felkészül az útra Fülessel, majd nekiiramodnak. Patrik napi 20-25 kilométer megtételével számol. Fontos, hogy az állatot ne terhelje túl, és az időjárás viszontagságaihoz is alkalmazkodni kell. A tikkasztó hőség, vagy a zuhogó eső egyaránt lassíthatja őket.

Koszonits Patrik úgy számol, 3-4 hét alatt teljesíthetik a kitűzött távot. Aki szeretné nyomon követni a nagy túrázást, az a fiatalember oldalát böngészve megteheti.

Kapcsolódó
4 évesen már 44 országban járt a világutazó kisfiú
Poldi és szülei hátizsákos turistaként bebizonyítják, gyerekkel, kisbabával utazni is hatalmas élmény az egész családnak.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik