Életmód

Ezzel az autóval járt Kádár János vadászni

Járműszépségverseny, nosztalgiabuszozás, mopedes élményvezetés, motoros ügyességi és főtengelydobó verseny is szerepelt az ugodi falunap keretében megtartott veteránjármű-találkozó programjai között, írja a veol.hu.

A rendezvényen részt vett például Juhos Sándor, a győri Volvo Laplander Múzem tulajdonosa. Gyűjteményéből egy igazi különlegességet vitt el: Kádár János egykori vadászautóját.

A Blikk korábbi írása szerint megfontolt, ismerői szerint talán túlságosan is visszafogott, de kitűnő vadász volt Kádár János, aki állítólag sosem törekedett arra, hogy nagyot lőjön. Nem is gyűjtött trófeákat. Akadt már muflonkos is puskája végére, mégis szerény maradt.

Kádár a budai hegyekben vadászott. Ez persze nemcsak sport, szórakozás vagy hobbi volt, hanem protokolláris találkozók színhelye is. Komoly politikai döntések születtek a budai erdőkben. Kádár szívesen invitált meg külföldi vendégeket is, a kubai vezetőtől, Fidel Castrótól a nepáli királyon át egészen a Szovjet Kommunista Párt főtitkáráig, Leonyid Brezsnyevig sok hírhedt vezető lőtt a magyar erdőkben, olvasható a cikkben.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik