Életmód

Túrája során 700 ezer forint adományt kapott kedvencei mentésére a szamaras fiú

Nagy Gábor Imre
Nagy Gábor Imre
Elviekben már a jövő héten megérkezhet hozzá az első mentett csacsi.

Augusztus 9-én este 6 órakor Mosonmagyaróváron fejezte be az országot átszelő vándorútját a szamaras fiúként megismert Koszonits Patrik.

Mint az a Sokszínű vidék megírta, a fiatalember július 4-én Ásotthalomról indult útnak Füles nevű szamarával, hogy a Kéktúra útvonalán 400 kilométert bandukolva teljesítse vállalását a mosonmagyaróvári végcélig. Útjával a csacsikat kívánta népszerűsíteni, és adományokat gyűjtött az általa megálmodott szamár rezervátum létrehozásához.

Bár sokan támadták a 19 éves fiút azzal, hogy a kánikulai melegben állatkínzás egy szamarat sétáltatni, nem adta fel. Az őt ért támadások miatt az utolsó 40 kilométerre lecserélte útitársát, a hajrát így Füles helyett másik szamarával, Fannival teljesítve.

Hogy Füles se maradjon le a “sikerről”, Ásotthalmon Patrik édesapja bandukolt az állattal negyven kilométert néhány napon át, hogy az állat lábaiban is “meglegyen” a 400 kilométeres séta.

Végül Patrik több száz követője társaságában és nagy üdvrivalgás közepette ért célba Mosonmagyaróváron Fannival, majd nem sokkal később köszönetet mondott támogatóinak közösségi oldalán.

Az adományoknak köszönhetően tudtam vásárolni 700 ezer forint értékben szénát, így lehetőségem nyílt mentett szamarak befogadására

– írta.

Mint hozzáfűzte, a támogatóknak köszönhetően vasárnap hazafelé megnéz egy nagyon rossz sorsú szamarat, akinek sürgősen segítségre van szüksége, így remélhetőleg már a jövő héten megérkezhet hozzá az első mentett csacsi.

Kapcsolódó
Kikezdték az országban vándorló szamaras fiút, aki váratlan lépésre szánta el magát
A fiatalember két lehetőség közül hozta meg a döntését. Az egyik az volt, hogy abbahagyja a túrát, a másik pedig, hogy Fülest hazaviszik pihenni és a másik szamarával Fannival vág neki a túra utolsó 40 kilométerének.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik