Életmód

Természetfotókkal támogatná a neves művész a tehetséges fiatalokat

Facebook / Vágány Zoltán
Facebook / Vágány Zoltán
Van, aki kupakokat gyűjt, más pénzt adományoz. Vágány Zoltán meseszép fotókat kínál egy nemes cél érdekében.

Vágány Zoltán geográfus-természetfotós többször szerepelt már a Sokszínű vidéken. A hevesi madárfotós neve jól cseng a hazai természetfotósok körében. Az ismert alkotó egy felhívást tett közzé a Facebookon, mellyel a nehéz helyzetben lévő magyar tehetségeket szeretné segíteni.

Járva-kelve az országban és sokat beszélgetve, ismerkedve sokakkal, egészen megdöbbentő, hogy sok esetben szociálisan hátrányos és valóban támogatandó helyzetük ellenére, milyen sokan nem tudják tovább folytatni tanulmányaikat, illetve hagyják el az említett probléma miatt méltatlanul az országot. Ezáltal sokan talán soha nem válhatnak orvosokká, mérnökökké, tanárokká, illetve bármely hasznos területen valódi hazai szakemberekké, amelyre egyébként minden képességük és adottságuk meg lehetett volna

– ismertette gondolatait Zoltán a posztban.

A természetbarát 40 szebbnél szebb fotót ajánlott fel, melyekből vásárolva a magyar főiskolai és egyetemi hallgatók lakhatását bárki támogathatja.

Vágány Zoltán a kiválasztott és megrendelt fotókat 30 x 20 centiméteres, illetve eltérő méretarány esetén azt közelítő méretben, előhívást követően névre szólóan dedikálva postázza. A természetfotós abban bízik, hogy sokan találnak majd a képek között olyat, amit jó szívvel el tudnak képzelni egy jó cél érdekében például az otthonuk falán.

Kapcsolódó
Saját készítésű kerámiákat árverez el a Quimby egy gyermekpszichiátria javára
A bevételből a dunaújvárosi gyermekpszichiátriát támogatják.
Olvasói sztorik