Életmód

Saját készítésű kerámiákat árverez el a Quimby egy gyermekpszichiátria javára

Facebook/Quimby
Facebook/Quimby
A bevételből a dunaújvárosi gyermekpszichiátriát támogatják.

A dunaújvárosi kötődésű zenekar tagjai 12 darab dedikált és sorszámozott kerámiatányért készítettek, amelyekre december 15-ig lehet licitálni – tette közzé az együttes egy YouTube videóban.

Varga Líviusz, a zenekar tagja a videóban elmondja, hogy két és fél éve tört ki a Covid-járvány, a gyermekek mentális állapotára azonban a mai napig komoly hatást gyakorol. Ötszörösére nőtt a szorongásos és depressziós esetek száma, sok az önsértő fiatal, folyamatosan érkeznek sürgősségi esetek a Vadaskert Gyermekkórházba – az intézmény folyamatosan telt házzal működik.

A Quimby zenekar ezért egy online aukció keretén belül szeretne segítséget nyújtani a Vadaskert Alapítvány részére, a részletekről a zenekar Facebook-oldalán lehet tájékozódni.

 

 Nem szakemberek vagyunk, hanem érzékeny művészek és édesapák. A közelmúlt, a jelen és előreláthatólag sajnos a jövő eseményei is rendkívüli nyomást gyakorolnak nemcsak ránk, felnőttekre, hanem az érzékeny korban lévő gyerekekre egyaránt. Ha idejében elcsípik a szakemberek a bajt, akkor sokkal nagyobb eséllyel lehet kezelni ezeket a pszichés állapotokat

– nyilatkozta a Quimby énekese, Kiss Tibi a Duolnak.

Kapcsolódó
15 éves a nép dala, a Most múlik pontosan
A Csík Zenekar milliók dalává tette. Alkotója, Kiss Tibor elengedte. Filmet forgattak róla.
Olvasói sztorik