Bezár az 1927 óta működő Sárvári Cukrászda Egerben, közölték a tulajdonosok a Facebookon.
Mint írták,
a Kossuth Lajos utcában, ahol már évtizedek óta minden nyáron minőségi fagylaltokkal vártunk benneteket, megszűnik az üzletünk.
Úgy folytatták: „még nem tudjuk hol és mikor fogunk újranyitni, ha a gazdasági körülmények és a lehetőségeink megengedik természetesen folytatjuk a családi tradíciót hogy ne maradjatok Sárvári fagyi nélkül.”
Szeptember első hetében még nyitva vannak, és a készlet erejéig várják a vendégeket.
A megemelkedett energiaárak miatt 2023-ban egyszer már csak rendkívüli nyitva tartással volt nyitva a cukrászda, de úgy látszik, hosszú távon nem sikerült rendezni az anyagi helyzetét a cégnek.
A Sárvári Cukrászda története
Sárvári Kálmán cukrászmester 1927-ben nyitotta meg fagylaltozóját, ahol házi tejből főzött és friss gyümölcsökből készített fagylaltjait hamar megkedvelte a város.
A Sárvári Cukrászda 1937-ben került jelenlegi helyére a Kossuth utcába, ahová a környező falvakból „hátyiban” hozták a nénikék a kertjükben termett gyümölcsöt, kannákban a frissen fejt tejet.
Sárvári Kálmánnak a családja és a munkája volt az élete. 1937-ben már a Párizsi Világkiállításon is részt vett, s számtalan szakmai dicséretet, elismerést kapott, többek között 1939. február 20-án miniszteri dicséretben részesült.
Az államosításkor, 1954-ben mindenét elvesztette. Szakmája szeretete, erős akarata segítette, hogy az üzletét a korábbi magas színvonalon ismét elindítsa.
Számára a legnagyobb örömet a megelégedett, visszatérő vendég jelentette. Sárvári Kálmán cukrászmester Egerben hunyt el 1979-ben. A mester gondoskodott arról, hogy szaktudását családtagjainak átadja, amivel biztosította, hogy a cukrászda generációkon át örömforrása lehessen a betérő vendégeknek.
Épp ma írtunk róla, hogy egy legendás kecskeméti étterem is bezárja kapuit.

