Virágzó vidékünk

Beköszönt a rezsiválság a 100 éves cukrászdába Egerben

facebook/sárvári cukrászda
facebook/sárvári cukrászda
Szerencsére a Sárvári Cukrászdára egyelőre csak ideiglenesen kerül ki a zárva tábla és egy-egy nagyobb rendelésnél beindítják a kemencét is.

Ahogy az éttermek, vendéglők, cukrászdák bázárásának lehangoló hullámairól írtunk, Egerről kétszer is hírt adtunk.

Először beszámoltunk arról, hogy december 29-én közössági oldalán jelentette be a népszerű Keszegsütő étterem, hogy hat év után végleg bezár.

Január első napjaiban érkezett az újabb szomorú hír, hogy a város patinás hotelje, a Senátor-Ház étterme sem fogad már vendégeket, a szálloda azonban tovább üzemel.

A sorban a Sárvári Cukrászda következett. A kedvelt vendéglátó egység közösségi oldalán jelentette be, hogy ideiglenesen bezárja kapuját és csak rendelésre készít süteményeket, tortákat.

A megemelkedett energiaárak miatt a továbbiakban rendkívüli nyitva tartással állunk rendelkezésetekre. A kínálatot sajnos szűkítenünk kellett. (Csak nagyobb megrendelés esetén tudjuk beindítani a kemencét. Pl. pogácsa 3 kg, túrós pite 60 db. Ezzel kapcsolatban a sarvaricukraszda@gmail.com e-mail címünkön érdeklődhettek.) Köszönjük a megértéseteket!

– olvasható a posztban.

facebook/sárvári cukrászda

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a cukrászda nem zár be véglegesen, márciusig tart az ideiglenes állapot.

A Sárvári Cukrászda története

Sárvári Kálmán cukrászmester 1927-ben nyitotta meg fagylaltozóját, ahol házi tejből főzött és friss gyümölcsökből készített fagylaltjait hamar megkedvelte a város.

 

A Sárvári Cukrászda 1937-ben került jelenlegi helyére a Kossuth utcába, ahová a környező falvakból „hátyiban” hozták a nénikék a kertjükben termett gyümölcsöt, kannákban a frissen fejt tejet.

 

Sárvári Kálmánnak a családja és a munkája volt az élete. 1937-ben már a Párizsi Világkiállításon is részt vett, s számtalan szakmai dicséretet, elismerést kapott, többek között 1939. február 20-án miniszteri dicséretben részesült.

 

Az államosításkor, 1954-ben mindenét elvesztette. Szakmája szeretete, erős akarata segítette, hogy az üzletét a korábbi magas színvonalon ismét elindítsa.

 

Számára a legnagyobb örömet a megelégedett, visszatérő vendég jelentette. Sárvári Kálmán cukrászmester Egerben hunyt el 1979-ben. A mester gondoskodott arról, hogy szaktudását családtagjainak átadja, amivel biztosította, hogy a cukrászda generációkon át örömforrása lehessen a betérő vendégeknek. (Forrás: sarvaricukraszda.hu)

Kapcsolódó
Négy évtized után bezár Mosonmagyaróvár ikonikus péksége
A "Kránitz-kenyér" fogalom volt a városban.
Olvasói sztorik