Életmód

Ételek, melyek 40 éves kor fölött lassítják az öregedést

getty images
getty images
Megmutatjuk, melyek ezek az élelmiszerek.

Az öregedés egy teljesen természetes folyamat – ám az is legalább ilyen természetes, hogy amennyire csak lehet, szeretnénk lelassítani. Erre szerencsére számos módszer létezik a testmozgástól kezdve a csodát ígérő étrend-kiegészítőkön át a borsos árú arcszérumokig. De ezek mellett sem szabad elfelejtenünk, hogy a táplálkozásunkkal is nagyon sokat tehetünk azért, hogy kevésbé látszanak meg rajtunk az egyre múló évek, írta a Nosalty.

A következőkben olyan alapanyagokat sorolunk fel, amelyek előnyeit 40 éves kor fölött fokozottan megtapasztalhatjuk. A testünk ugyanis ebben az időszakban megy át néhány olyan változáson, mint az izomvesztés, egyes hormonális átalakulások, valamint a csontozatot érintő változások. De ez a tökéletes életkor arra is, hogy néhány olyan egészséges szokást építsük be a mindennapjainkba, amelyek már elkísérhetnek minket életünk végéig. Mindezek alapján a dietetikusok a következő élelmiszereket ajánlják ebben a korban.

Az alábbi galériában megmutatjuk, melyek ezek az élelmiszerek.

5 fotó

Mint arról beszámoltunk, egészséges étrenddel csökkenthető lenne a korai halálozások száma, valamint arról is beszámoltunk, hogy a világ legegészségesebb növénye, ami első pillantásra egyszerű fűszernövénynek tűnik.

Kapcsolódó
Egyszerű tippek a kimerültség ellen
Megmutatjuk, hogyan támogathatod szervezeted a mindennapi kimerültség leküzdésében.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik