Kertünk-Portánk

Ha a rusztikus stílus kedvelői vagytok, akkor ezeket a konyhákat látnotok kell

A rusztikus elemeket nagy előszeretettel használjuk napjaink lakberendezésében. Talán a múlt iránti nosztalgia és a többnyire természetes anyagok iránti vonzódás lehet az, ami kedveltté teszi ezt a stílust.

A rusztikus stílust a durván megmunkált felületeket, antik hatású bútorok jellemzik. Díszei lehetnek bolhapiacról beszerzett,  régi hagyatéki vagy esetleg lomtalanítás során talált kincsek. Mindenképp egyedi darabok. És talán éppen e miatt különlegesek és szeretni valók.

A modern rusztikus otthonokban gyakran használt elem a fa mellett a beton, a mészkő és a tégla.

Csak natúr színeket és többnyire természetes anyagokat használjunk: a faanyagot lehet csiszolni és pácolni, lakkozni, de a festés már nem igazán fér bele.  A stílust kedvelők anyagukat tekintve általában tömörfából készült bútorokat használnak.

A színek és textíliák kiválasztásánál is erre törekedjünk ( pamut,vászon és állati szőrök). A textíliákon népi hímzés lehet a díszítőelem natúr, föld színű és pasztell árnyalatokkal. A kovácsoltvas függesztett világítótestek, a gyertyák és az üveg vagy porcelán lámpaburák  is meghatározó elemei egy rusztikus hangulatú térnek. A meghagyott robosztus, régi fagerendák is nagy jelentőséggel bírnak.

rustic-kitchen (1)
Fotó:: anninvitation. com
rustic-kitchen
Fotó:.verdelifestyles.com
cozy-luxury-classic-norwegian-kitchen
Fotó:pixgood.com
rustic-kitchen-cabinets-pertaining-to-rustic-kitchens-rustic-kitchen-cabinets-ideas-rustic-kitchen
Fotó:goods home design
simple-rustic-kitchen
Fotó:tumblr.com
womandot
Fotó:pixgood.com
interiorhometips
Fotó:pixgood.com
kitchen-home-design-rustic
Fotó:countryliving.com
kitchen-home-design-rustic-island
Fotó: pinterest.com
ARCD-4062
Fotó:countryliving.co.uk

A leggyakrabban használt kiegészítők a porcelán-, a manapság reneszánszukat élő réz tárgyak,  az agyag, a beton és a kovácsoltvas virágtartók, horgolt terítők és minden ami régiség. Az enteriőrben megjelenő tárgyakra a puritán kényelem és a harmónia jellemző ezáltal remekül kombinálhatók más stílusirányzatokkal is.

Jó tanácsként tartsuk szem előtt, hogy a stílusirányzatok követése nem jelenti azt, hogy nem lehetünk kreatívak. Álmodjuk meg saját otthonunkat, étkezőnket, tegyük egyedivé, hisz így lesz a mi, saját otthonunk.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik