Kertünk-Portánk

Mi történik a szerencsebambusszal, ha földbe ültetjük?

A szerencsebambusz évek óta hazánkba is betört, remélve hogy tényleg szerencsét hoz. Jó, ha tudjuk, földbe is ültethetjük.

Sokan nem tudják, de a  lucky bamboot, vagyis szerencsebambuszt a kertészek ” alkották” meg és profi marketingfogással világhírűvé tették, mondván szerencséből sosem elég -olvashatjuk a Kertvarázsmagazin oldalán.

Elmondhatjuk, hogy szerencsebambusznak sem a bambuszhoz, de talán a szerencséhez sincs sok köze, de ha már hiszünk a négylevelű lóherében, akkor miért ne hozhatná meg a szerencsénket ez a növény is?

A szerencsebambusz nem más, mint a dracena egyik fajtája

Egészen pontosan a Dracaena sanderana. Ma már megvásárolhatjuk szinte bármelyik virágboltban  és kertészetben.  Vágott virágként csokorba fűzve szépen mutat, de kis, mutatós  tálkában is szép lehet lakásunk bármelyik szegletében. Ajándékba is adhatjuk, ma már létezik külön fiú és lány szerencsebambusz is, ami jó szerencsét hozhat magányosoknak párkapcsolat kialakításához.

Fotó:epidoptera.butterflyhouse.com.au
Fotó:epidoptera.butterflyhouse.com.au

Vízbe téve hamar gyökeret ereszt, és ha úgy gondoljuk, hogy már unjuk a vázában zöldellő keleti növényt, ültessük el egy cserép virágföldbe és máris kapunk egy szép dracenát. Szobanövényként ápolása és gondozása megegyezik a többi dracena fajtáéval, de mindenképp kerüljük a huzatos, hideg helyiségeket, és télen ne locsoljuk túl a földjét! A szerencsebambusz nem szereti a klóros csapvizet, ettől levelei könnyen sárgulnak, elszáradnak. Meghálálja, ha lágy vízzel öntözzük.

Ha azt szeretnénk, hogy vázában vagy kis tálkában sokáig díszítse otthonunkat, akkor idővel kevés, ha csak vizet kap a növény. Tápanyagra is szüksége van, és ha már túl magasra, terebélyesre nőtt érdemes cserépbe ültetni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik