Kertünk-Portánk

Ezzel a módszerrel a legegyszerűbb módon lehet paradicsompalántánk

Talán egy picit megkéstünk a magok ültetésével, de még mindig nem késő kipróbálni egy nem mindennapi módszert.

Mindjárt az elején szeretnénk megjegyezni, hogy a tél végi szezonban nem áll rendelkezésünkre bőséges paradicsomkínálat, így meg kell elégednünk az üzletekben kapható fajtákkal, ugyanis magok helyett most paradicsomra lesz szükségünk.

A mellékelt videóban jól látható, hogy egyszerűbb módja talán nincs is a palántázásnak. Ehhez azonban tudni kell, hogy mint minden magról növekedő növénynek, itt is különös figyelmet kell fordítani a megfelelő hőmérsékletre a földre és a vízre.

Hiába adunk meg minden tápanyagot a növényünknek, ha a föld nem megfelelő minőségű.

A jó föld nedvességmegtartó, szellőzik, nem tömörödik be, pH értéke megfelelő és végül baktériumoktól, gombáktól mentes.

Amire szükségünk lesz

Ha mindezek a rendelkezésünkre állnak, akkor kezdhetjük. Karikázzuk szeletekre a paradicsomot és tegyük egymástól némi távolságra a földdel töltött cserép tetejére. A tetejét lazán szórjuk be földdel és nincs más teendőnk, mint napos helyre téve várni, illetve rendszeresen (naponta) lágy permetező módon öntözni, de nem eláztatni. 8-10 nap múlva már kibújnak a földből a palánták. Ha megerősödtek és az időjárás is megfelelő, akkor 3-4 hét múlva akár ki is ültethetjük a kertbe vagy egy nagyobb konténerbe.

 

Ez is érdekelhet:

Így lehet bőséges paradicsomunk a kertben vagy akár a teraszon is

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik