Kertünk-Portánk

Mutatós retro-kertet varázsoltak az erdő szélére

Két éve költöztek ki a természetbe, és azóta imádják az ottani életet.

Zalaegerszeg egy zártkerti részén, gyönyörű környezetben él a házaspár, olyan szomszédokkal körülvéve, akik nyomban befogadták őket.

kert6

Ebben nyilván nagy szerepe van Gyengéné Bánhidi Klárának és férjének, Tibornak is, akik az újjávarázsolt kicsiny birtokon tetszetős és rendezett retro-kertet alakítottak ki.

kert3

A kreativitás egyébként is erőssége Klára asszonynak, aki saját vállalkozásában, az AranyKarika Kézműves Kuckóban – igaz, hogy nem kertrendezésben, de – sok örömet okozott megrendelőinek.

kert11

Női szabóként kezdtem, és szabtam-varrtam 22 éven át a szebbnél szebb ruhákat – mondja Klára. – Mára egy korábbi hobbim is munkám része lett: szabad kézzel üveget gravírozok. Nagyon élvezem ezt a munkát is, és nagy öröm számomra, hogy mosolyt csalhatok a megajándékozottak arcára. Van egy mondás miszerint: találj magadnak egy olyan tevékenységet, amit szeretsz, és nem kell többé dolgoznod. Nekem ez sikerült, ezért pedig végtelenül boldog vagyok.

kert9

Két éve költöztek az erdő szélére, az egykori szülői portára, ahol a lakóház és a pince átalakítása után a kert felöltöztetése következett. Férjével minden régi tárgyat igyekeztek újrahasznosítani, és azokkal a porta környékét felöltöztetni. Van ezek között régi locsolókanna, nagyanyáink korabeli lavórtartó, boros hordó, szekér kerék, de használt farmer és szoknya, vagy éppenséggel egy kivágott régi fa megmaradt törzse és ágai. Ezeket a kreatív megoldásokat Klára asszony Aranykreatív nevű internetes oldalán rendszeresen posztolja, sok érdeklődő tetszését elnyerve azokkal.

kert10

Most tartunk ott, hogy az udvarunkban a helyére került minden, a növények kezdik meghálálni a mindennapos törődést. Annyira élvezzük az itteni létet, hogy képesek vagyunk hajnalban felkelni, és hallgatni az ébredő madarak csicsergését, esténként figyelni a kis tavamban az ebihalak mozgását, vagy meglesni a portára tévedő rókát, amint kóstolgatja a cefrének valót – meséli a feleség.

kert4

Ha pedig még hozzátesszük, hogy a retro-kert is tele van látnivalóval, akkor nincs mit csodálkozni a házaspár kötődésén. Ahogy Klára asszony fogalmaz:

kert12

A legjobb érzés minden reggel mosollyal az arcomon ébredni, a napot hódolattal köszönteni, amiért ennyi lehetőséget tartogat, és oly fáradsággal lehajtani fejem, mely álomba ringat, s oly örömmel, melyet csakis a jól végzett munka okozhat. Így szép múlatni a napjaimat.

kert1

kert5

Olvasói sztorik