Kertünk-Portánk

Csodás burkolatokat alkot a 2016-os mesterek mestere

A kreatív győztes nem fél a kihívásoktól.

Második alkalommal ítélték oda a kimagasló építőipari szakmunka elismeréséért járó Mesterek Mestere díjat. 2016-ban az acsai Vancsó László (49 éves) burkoló kreatív munkáival érdemelte ki az elismerést.

mester1

A szakmában eltöltött 31 év elismerése ez a díj. Ilyenkor vagyok büszke rá, hogy szakmunkás burkoló lehetek. Ez egy nagyon szép szakma, amivel tulajdonképpen csomagoljuk a házat, a lakásokat. Mindent meg lehet csinálni, csak fantázia kérdése: íveket, hajlításokat, 3D-s burkolásokat, mozaik csodákat. Elkezdtem ezeket a határokat feszegetni. Ma már az olyan kihívásokat, különleges megbízásokat keresem, amitől a többi burkoló elszalad – mondta a Vancsó László, az idei Mesterek Mestere.

mester3

A Mapei 2015-ben alapította a díjat, hogy elismerje a kiemelkedő színvonalú munkát nyújtó építőipari szakemberek munkáját és javítsa a szakma társadalmi elfogadottságát. Idén 18 érvényes pályázat érkezett a munkáját mesteri szinten folytató, ma is aktív kőműves és burkoló szakembertől, köztük egy a határon túlról, Szabadkáról.

mester4

Munkáit látva úgy vagyunk vele, nem is kerülhetett volna jobb helyre az elismerés. Gratulálunk!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik