Kertünk-Portánk

Nyugalmat áraszt és keleti kényelmet rejt a nádfedeles házikó

Nádfedeles házikó egy spanyolországi szép vidéken felér egy álomutazással.

Ma már nem ördögtől való ötlet szalmából házat építeni. Sőt, annak minden előnyével elmondhatjuk, hogy jó elgondolás. Ha pedig mindezt fával és bambusszal komponáljuk, akkor a teljes harmónia költözhet otthonunkba.

Talán nem meglepő, hogy szalmából már a XVIII. században is épültek házak. Ennek tipikus példája a spanyolországi Cadizban található kis “kunyhó”. Legalábbis kívülről annak látszik. Ha viszont belépünk, teljesen más látvány fogad, mint amit várnánk. Valóságos keleti kényelem.

Már a kis kert is hívogató, de lépjünk be, és lássunk csodát a nyugalom oázisában! Az igényesen és stílusosan felújított ház két két bejárata közül az egyik a konyhára a másik a belső kerthez kapcsolódó hálószobára nyílik.

A tágas nappaliba lépve azonnal rájöhetünk, hogy egy nem kis kunyhó, hanem családi, baráti társaságok számára is egy kedvesen kialakított helyiség, ami praktikusan az étkezőt is magába foglalja.

A kényelmes társalgó beszélgetéshez, olvasáshoz, elvonuláshoz kínál meghitt hangulatot.

A házat egy külső és egy belső fürdőszobával látták el.

A hálószoba a galérián kapott helyet, a baldahinos megoldással a romantikát is belopták a térbe.

Reggeli vagy délutáni teázáshoz, kávézáshoz is kialakítottak egy kis sarkot. Jól tették!

A házat ma már bérelni is lehet, és valljuk meg, Spanyolország nem rossz hely, egy ilyen házban nyaralni pedig több, mint exkluzív vendégfogadás.

via/glumpinghub

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik