Kertünk-Portánk
Budapest, 2013. április 26.
Bálint György (Bálint gazda) az Indonézia különleges virágait bemutató Orchidea és Bromélia Kiállításon a Magyar Mezõgazdasági Múzeumban, a Vajdahunyadvárban 2013. április 26-án.
MTI Fotó: Kallos Bea

98 éves Bálint gazda, az ország kertésze

Sokszínű Vidék
Sokszínű Vidék

2017. 07. 28. 10:22

Számára luxus a pihenés. Ma is aktív, tanácsait kertészek tízezrei fogadják meg.

Amikor nyugdíja éveikben a legtöbben megelégedetten dőlnek hátra és élvezik évtizedeken át folytatott munkájuk gyümölcsét, addig a 98 éves Bálint gazda nem engedi meg magának ezt a luxust: ma is aktív, talán aktívabb, mint sok fiatal. Tesz, akar, tervez és jövőt épít.

Bálint gazda nagy örömmel tanítja a gyerekeket is
Ezentúl csodálatos állatok és varászlatos növények színesíthetik a gyerekek mindennapjait.

Minden kertbarát tudja, hogy generációk nőttek fel Bálint gazda tanácsain, sok kertészet született meg az ő útmutatása alapján, legyen az zsebkendőnyi kert, egy balkon virágládája, vagy akár egy vállalkozás is.

Budapest, 2014. június 4.
Bálint György kertészmérnök a Hogy volt!? címû tv-mûsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 7-es stúdiójában. 
MTVA Fotó: Zih Zsolt
Fotó: MTI

Családi indíttatás

Bálint György Gyöngyösön született 1919. július 28-án. Szülei fiatal korától kezdve a mezőgazdaság szeretetére és ismeretére nevelték.1949-ben mezőgazdasági mérnökként diplomázott a Magyar Agrártudományi Egyetemen. Dolgozott minisztériumban, kutatóintézetben, szerkesztett újságot, évkönyvet, vezetett műsorokat a televízióban. Ma is rendszeresen publikál, és saját honlapot működtet, amely hobbikerti témákban nyújt tanácsokat a kertészkedőknek. Bálint gazda a mezőgazdasági tudomány kandidátusa. Munkásságát több díj mellett a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztje kitüntetéssel is elismerték. (Forrás: Wikipédia)

98. születésnapján mi is köszöntjük Bálint gazdát, az ország kertészét. Kívánunk még hosszú ideig egészségben teli alkotómunkát, hogy tudását még több felnövekvő kertésznek átadja.

Kiemelt kép: MTI

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.