Kertünk-Portánk

Elbűvölő, amikor a természet harmóniája beköszön az otthonunkba

Kimondhatatlanul vonzó a skandináv lakberendezési stílus egyszerűsége.

Harmóniában a természettel – ez a skandináv stílus esszenciája. Mivel a skandináv emberek a zord időjárás miatt sokat tartózkodnak otthon, így arra törekednek, hogy a kevés fény mindenképp hangsúlyt kapjon a lakberendezésben. Éppen ezért előszeretettel használják a fehér színt, ami optikailag is tágítja a teret.

Nem csak a falakat festik fehérre vagy világos szürkére, hanem a nagyobb berendezési elemek, így a bútorok is és kárpitok is fehér színt kapnak. A világos színű faanyagok, a természetes alapanyagú textíliák, a kezeletlen felületek a burkolatoknál is megjelennek.

A kiegészítők is természetbarát anyagokból készülnek, fonott kosarak, üveg és kerámia dísztárgyak, melyek minden esetben a funkcionalitásra törekednek.

A modern és letisztult skandináv stílus és a vintage jól megfér egymás mellett, egy-két kopottas fa bútordarab vagy rusztikusabb felület csak hozzáad az enteriőr otthonosságához, karakteréhez, a DIY elemekről nem is beszélve. A családiasabb, bensőségesebb hangulatot, régi használati tárgyakkal, kedves emlékeket idéző darabokkal alapozzák meg, melyekre öröm ránézni. A visszafogott fehér és natúr színek lehetővé teszik, hogy kedvünkre dekoráljuk a falakat – fényképekkel, festményekkel, saját alkotásokkal.

A hagyományos kézműves termékekkel kombinált skandináv egyszerűség tökéletes példája az alábbi otthonról készült fotósorozat.

Fotó: divinarts

10 tipp azoknak, akik skandináv otthont szeretnének
Ahol fontos a lakások otthonossá tétele.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik