Kertünk-Portánk

Egyre több kertben díszítenek a fűzfavesszőből készült alkotások

Nem csupán kerítést és bungalót készíthetünk, új megoldásokkal is díszíthetjük kertünket.

Mint tudjuk, a fűz megítélése nagyon ellentmondásos, jelentheti a hosszú életet, de alkalmas a  varázslások elhárítására vagy a gonosz elriasztására. Éppúgy jelképezheti a termékenységet, a gondolkodási képességet, mint a nőiességet és az életerőt.

A népi gyógyászok a fűzfakérgét és fűzfabarkát használnak a gyulladások csökkentésére, reumás és köszvényes bántalmak ellen, gyomorproblémáknál, lázcsillapítóként és emésztési panaszok esetén.

A fűz inkább a napos helyet kedveli, de félárnyékban is remekül érzi magát. Jól alkalmazkodik a sok vizet tartalmazó, nedves talajban is, de a gyengébb minőségű földben is képes gyökeret ereszteni. Aki fűzfát szeretne ültetni kertjébe, annak érdemes megismerkedni a fa igényeivel.

A fűzvesszőből készült kosarak és tartók kedveltsége nem újkeletű, de az  utóbbi években egyre többen érdeklődnek a fűzfavesszőből készült kerítések vagy kerti játszóterek kialakításának lehetőségeiről is. A lehetőségek tárháza pedig úgy tűnik mindezekkel nem ért véget, hiszen megjelentek a az igen egyedi és látványos kerti dekorációk. A lehetőségek határtalanok, némi kreativitással saját kezűleg is elkészíthetjük különleges fűzfadekorunkat. Ízelítőként mutatunk néhány ötletet.

Fotó: homedesign.com
Fotó: Lanna Mary

Ezeket is érdemes megnézni

Galéria
Fotó: countryliving. com

Címlapfotó: 101garden.com

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik