Kertünk-Portánk
Csobánka, 2016. július 18.
A katasztrófavédelem kéményseprõipari szakembere egy kéményt ellenõriz egy csobánkai családi ház tetjén 2016 július 18-án. A kötelezõ kéményellenõrzés és -tisztítás július 1-jétõl ingyenes és magáncégek helyett az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatósághoz (OKF) került.
MTI Fotó: Máthé Zoltán

Megszűnik a családi házak kötelező kéményseprése

Kérésre ingyenesen elvégzi a füstellenőrzést a katasztrófavédelem.
Korábban a témában:

Az Országgyűlés kedden megszüntette a családi házak kötelező kéményseprő-ipari ellenőrzését, amelyet ezentúl a tulajdonosok megrendelésére, de továbbra is ingyenesen végezhet el a katasztrófavédelem, illetve egyes településeken az önkormányzati közszolgáltató.

Az elfogadott javaslat indoklása szerint a jelenlegi szabályok évenkénti, illetve kétévenkénti kéményellenőrzés lehetővé tételére kötelezték a családi házakban lakókat, ami adminisztrációs és időbeli terhet jelentett számukra.

A tüzelőberendezések és kémények felülvizsgálatát a társasházaknál, tömbházaknál el kell végezni ezentúl is, s a polgárok megrendelésére térítésmentesen a családi házaknál is így kell tenni – írta az MTI.

Eltörölték a házi vízigény kielégítésére szolgáló, 80 méternél sekélyebb kutak engedélyezési és bejelentési kötelezettségét.

Azon kutaknál sem kell az eljárásért igazgatási szolgáltatási díjat fizetni, ahol a vízjogi engedélyezési eljárás fennmarad.

Fotó: MTI – Máthé Zoltán

Kommentek

Beautiful wild landscape, confluence of Mura and Drava rivers in Medjimurje, Croatia. Green trees jungle.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.