Kertünk-Portánk

Megszólalásig olyanok, akár a rózsák, csak az év 365 napján bimbóznak

Sziklakertünk vagy balkonunk ékei lehetnek ezek a tündéri kövirózsák.

A valódi rózsákkal ellentétben nemcsak a tágas, napsütötte udvarokban érzik jól magukat, és mindössze pár hónapig virágoznak, hanem az év 365 napján kertünk vagy balkonunk ékei lehetnek az alábbi csodaszép pozsgások, írja a House Beautiful.

Forrás: commons.wikimedia.org

A díszes pozsgás neve latinuk Aeonium dodrantale, a köpenyes szirmai virágzó rózsafüzérre hajaznak, és akár hat hüvelykre is nőhetnek, ami csaknem egy tényleges rózsa nagysága.

Örökzöld évelő, levelei kerekek, kékes-zöldes színűek, viaszos felülettel, akár 3,5 cm hosszúak és legfeljebb 1,5 cm szélesek lehetnek.

https://www.instagram.com/p/Bt37HTagFCq/?utm_source=ig_embed

Így gondozzuk!

Az Aeonium nem szereti a nagy meleget és a száraz időjárást, viszont nyáron sem igényel sok vizet. Nyáron pihennek, igazi növekedési időszakuk téltől tavaszig tart, amikor a 18-24 Celsius-fok körüli hőmérsékletben fejlődnek a legideálisabban.

Szélsőséges időjárás mellett a levelek meggörbülnek, hogy megakadályozzák a túlzott veszteséget. A túl sok nedvességet azonban nem szeretik, a nedves talajban való ülés gyökérrothadáshoz vezethet. Talajban ugyanazt kedvelik, mint a kaktuszok és pozsgás növények.

A megfelelő gondozást tavasszal szépséges kis  sárga virágokkal hálálják meg:

Forrás: commons.wikimedia.org
A legszebb kompozíciókat készíthetjük pozsgás növényekből
Igazi túlélők és elképesztően szép kompozíciókat készíthetünk belőlük.

Címlapfotó forrása: Pinterest

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik