Mire figyeljünk a virághagymák őszi ültetésekor?

Aki szereti a tavasszal virágzó kertet, annak most kell megalapoznia a virágtengert, ugyanis a tavasszal virágzó hagymásokat ezekben a hetekben kell elültetni.
Kapcsolódó cikkek

Ha élvezni szeretnénk a tulipánok, nárciszok, krókuszok, jácintok és egyéb tavaszi hagymás virágzók vidám, sokszínű virágözönét, a hagymákat ősszel – legkésőbb a fagyokig el  kell ültetnünk.  Bár a virághagymák a hideg téli hónapokban alszanak, de a hideg alapvető feltétele a virágzás beindításának.

A tulipánok és nárciszok mellett a lelkes kertészek olyan tavasszal nyíló hagymást is szívesen látnak a kertjükben, mint a szellőrózsa, kockásliliom, díszhagyma, pompás nőszirom vagy csillagvirág, mivel a tavasszal nyíló hagymás növények sokszínűsége, eltérő mérete és virágzási periódusa remek lehetőség új növénytársítások, izgalmas virágágyások kialakítására. Ez nem igényel nagy szakértelmet, így a kezdő kertészek is bátran hozzáfoghatnak!

Fotó: pixabay.com

Mire ügyeljünk a virághagymák ültetésekor kertünkben?

Fotó: pixabay.com

Hogyan ültessünk virághagymát cserépbe vagy konténerbe?

Ne tántorítson el a kertészkedéstől, ha nincs kertünk! Ültessünk cserépbe vagy konténerbe! Ebben az esetben egyetlen feltétel, hogy ültetendő hagymásunk jól bírja a szelet.

Címlapfotó: Pixabay

Ezek lettek az ország legszebb kertjei és balkonjai
Egy-egy Bálint Gazda emlékdíjat is odaítéltek.