A fürdőkád a 25 négyzetméteres miniház csúcspontja

Akármilyen kicsi is, rendkívül otthonos.
Kapcsolódó cikkek

Méretükben bármilyen aprók is a világszerte egyre népszerűbb miniházak, tervezőik gondosan ügyelnek arra, hogy minden szempontból kielégítsék a megrendelők igényeit.

Az egyetemisták azért szeretik, mert nem kell hozzá hitelt felvenniük, mások azért kedvelik, mert le akarnak számolni a túlfogyasztó életmódjukkal és a környezetvédelmet tartják szem előtt, írja a Treehugger.

És ahány megfontolásból készülnek ezek a trendi ingatlanok, annyi stílusban építik fel őket, legyen az akár rusztikus, akár ultramodern kivitelezés. A német Tiny Lofts nevű vállalat ezt a két ellentétet ötvözte tökéletesen legújabb, mindössze 25 négyzetméteres ingatlanában.

A Tiny Loft One névre hallgató csodaotthon kívülről modern designt kapott, köszönhetően a fém burkolatnak és a merész formájának. Ugyanakkor az ipari külsőt kiválóan tudták egyensúlyozni hagyományos alapanyagokkal.

Talán az egyik leglátványosabb megoldás, hogy a bejárati ajtó köré építették be a tűzifatárolót, ami azon túl, hogy látványos, meglehetősen praktikus és helytakarékos is egyben.

Ahogy belépünk az ajtón, rögtön feltűnik, hogy nem egy klasszikus értelemben vett miniházról van szó, melynek egyik oldalán fut végig a konyha. Itt egy konkrét sarkot alakítottak ki a főzéshez. Ezzel azt sikerült elérni, hogy nem kell sokat mozogni a mosogató, a sütő és a hűtő között, sőt, minimalizálták is azt a területet, amit a konyha felölel.

Gyakorlatilag minden falrészt sikerült kihasználni, rengeteg tárolót helyeztek el rajtuk, és az asztal is felhajtható, ezáltal extra teret nyitva a földszinten.

A nappali egyaránt illethető a modern és az otthonos jelzőkkel. Tágasnak érződik a nagy belmagasságnak valamint a hatalmas teraszajtóknak köszönhetően.

Ha az idő engedi, ezeket az ajtókat teljesen ki is lehet nyitni, így pedig olyan, mintha a természet nemes egyszerűséggel beköltözne a lakásba.

A létrán felmászva juthatunk el a hálófülkéig, ahol bőven elfér egy kétszemélyes matrac, egy polcos szekrény, és beépítettek egy ablakot is, ha friss levegőre lenne szükségünk.

Ez alatt található a fürdőszoba, ami alighanem az egész háznak a csúcspontja. Ahhoz képest, hogy egy miniházról beszélünk, van benne mosógép, szárító, nagy tükör és egy nagy méretű kád is, ahonnan csodálhatjuk a tájat.

Sok mindent lehet szeretni ebben az ingatlanban, de a kedvencünk talán mégis a konyha és a fürdőkád. Ráadásul az ára is relatíve megfizethető: 49 ezer eurótól, átszámítva körülbelül 18 millió forinttól indul, függően attól, hogy milyen extrákat kérünk bele.

Kapcsolódó