Kertünk-Portánk

15 négyzetméter, mégis kényelmesen elfér benne egy család

Bár az apró házak világszerte egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, sokan még mindig úgy gondolják, hogy csak egy ember, esetleg egy házaspár férhet el bennük. Pedig az utóbbi években számos család döntött úgy, hogy kisebb területen próbálják kitölteni az életüket, megteremtve ezzel a pénzügyi szabadságot és a lelki békét, írja a Treehugger.

3 millió forintból egyetlen nap alatt megépült a jövő háza
Már nyomtatják a jövő házait! 38 négyzetméter ennyibe kerül.

Franciaországban a Baluchon építészeti cég álmodott meg egy 6 méter hosszú, 15 négyzetméteres gurulós otthont egy háromfős családnak. A Valhalla fantázianévre hallgató miniatűr lakást minimalista stílusban tervezték modern elemekkel ötvözve, és bármennyire is szűknek tűnhet elsőre, még egy gyerekszobát is kialakítottak benne.

A belső teret lucfenyőből alkották meg, amely meleg hangulatot kölcsönöz a lakásnak. A nappalira egy lépcsőn lehet feljutni. Ez alatt, úgymond a félemeleti galérián található meg a gyerekszoba, amely bár nem túl nagy, a házaspár fiának tökéletesen megfelel egészen addig, amíg fel nem nő.

Baluchon
Baluchon
Baluchon
Baluchon

A konyhában elegendő hely van két sütőlapnak, egy kisebb hűtőnek, egy mosogatónak és egy kenyérpirítónak is falra szerelt polcon.

Baluchon
Baluchon

A hálószobába vezető lépcső alá betettek egy asztalt, ahol enni és dolgozni is kényelmesen lehet. A lépcső egyébként alig foglal helyet, ráadásul jól is mutat.

Baluchon
Baluchon
Baluchon

A nappaliból nyíló fürdőszobába lépve egy WC és egy zuhanytálca tárul elénk.

Baluchon
Eladó Svédország legkisebb háza, a 22 négyzetméteres csodabirodalom
Tökéletes bizonyítéka annak, hogy kis helyen is lehetünk tágasan.
Olvasói sztorik