Kertünk-Portánk

Csodás hegyvidéki ház, ahová beköszön a természet

A lengyelországi festői szépségű Stylchyn-félszigeten lévő házban nem csak az ébredés csodás. A rendkívüli helyen a 19. század második felétől és a 20. század elejéig épült faházak, tanyák tarkítják a tájat. A ház teraszáról lenyűgöző kilátás nyílik a tóra és  Czorsztyn és Niedzica kastélyaira, és alkalmanként birkanyáj is beköszön az ajtón.

A vidéki élet szerelmeseinek valóságos paradicsom egy ilyen otthon

Az épület formája és belső terei egyedülálló értelmezése a lengyel régió hagyományos építészetének. A ház tervezésénél alapvetően fában gondolkodtak, a tetőt és homlokzatot gyűrűs  borította. A fából készült bejárati ajtó díszítése a helyi hagyományokat követi, mint ahogyan ez megjelenik a házban lévő ajtókon és a lépcsőn is. A konyha falát acél virágmintával díszítik, amely a népi szimbólum szerint az életet jelképezi. A ház építésénél a helyi hagyományokon túl nagy figyelmet fordítottak arra is, hogy helyi anyagokat használjanak.

Kézzel faragott fatáblákkal díszítették  a mennyezetet és a falakat

A bútorokat is az építészek tervezték, ezzel teremtve tökéletes összhangot és harmóniát. Az alábbi fotókat látva elmondható, hogy a népi motívumok, a hagyomány és a modern technológia bámulatos alkotást eredményezett.

A HOLA Design Mountain Cottage projektje elnyerte a rangos A’Design Awards díját, és a 2017-es Nemzetközi Design & Architecture Awards különdíjazottja lett.

Fotó: Yassen Hristov

Elbűvölő, amikor a természet harmóniája beköszön az otthonunkba
A skandináv lakberendezési stílus egyszerűségére és nagyszerűségére nehéz szavakat találni.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik