Később kezdődik idén a dinnyeszezon

A hűvös májusi reggelek nem segítettek a növény fejlődésében.
Kapcsolódó cikkek

A Békés megyei Medgyesegyháza környékén 1600–1800 hektáron termesztenek görögdinnyét, ám a májusi hűvös reggelek nem segítették a palánták növekedését, így nem lesz olyan korán a piacokon a hazai dinnye, mint ahogy azt a vásárlók megszokhatták, írta a Beol.

Kapcsolódó
Kevesebb gazda vállalkozik idén dinnyetermesztésre
Az agrárkamara a termelői szervezettel közösen idénre is tervez fogyasztásösztönző kampányt.

A jelenlegi kilátások szerint azok, akik nagy fólia alatt, vagy növényházban termelnek, június 20-ától tudnak magyar dinnyét kínálni, de ez elenyésző mennyiséget jelent. Ha nem jön extrém esőzés és hideg, akkor a szabadföldön, fóliaalagutas termesztésben nevelt dinnyét legkorábban július első hetében vásárolhatják meg az emberek

– nyilatkozta a portálnak Göcző Mátyás medgyesegyházi gazda, a Magyar Dinnyetermelők Egyesületének elnöke.

A szakember azt is elmondta, hogy az olasz görögdinnye már korábban, viszonylag jó minőségben és nyomott áron kapható. Ennek oka, hogy Olaszországban még régebbi hagyománya van a termesztésnek és jelentősebb méretűek a termőterületek is.

Az időjárási prognózis már jócskán tíz Celsius-fok feletti hajnalokkal és kellő mértékű nappali felmelegedéssel kecsegtet. A medgyesi dinnye a napokban kezdett virágozni, a jövő héten már látszódhat a termés is az indák között.

Kapcsolódó
Kocka alakú dinnyét termel a hódmezővásárhelyi gazda
Pap Róbertet pár éve foglalkoztatta a kockaformájú gyümölcs gondolata.