Kertünk-Portánk

Keresik az év legszebb balatoni házát

mérmű stúdió
mérmű stúdió
Három kategóriában hirdették meg a pályázatot.

A Balatoni Szövetség és a Nők a Balatonért Egyesület – a Miniszterelnökség Építészeti, Építésügyi és Örökségvédelmi Helyettes Államtitkárság támogatásával – pályázati felhívást tett közzé az Év Balatoni Háza cím elnyerésére.

Kapcsolódó
Ezek lettek 2020-ban a Balaton legszebb házai
Három kategóriában hirdettek győztest és különdíjakat is átadtak.

A felhívás célja a minőségi építészet népszerűsítése, megismertetése a tágabb közönséggel, figyelemfelhívás a Balaton környezetében épített példaértékű új, illetve felújított, bővített, átalakított meglevő épületekre. Az Év Balatoni Háza 2021. díjra lakóházzal, középülettel és gazdasági/üdülő épülettel lehet pályázni.

A pályázat kiírói azokat a balatoni, kiemelt üdülőkörzetek területén található építménnyel rendelkező tulajdonosokat vagy fenntartókat szólítják meg az építészetesztétikai versennyel, akik 2013. január 1. után vették használatba ingatlanjukat.

Pályázni a korábbi évekéhez hasonlóan az év balatoni lakóháza, középülete, nyaralóingatlana vagy gazdasági épülete cím elnyerésére 2021. december 15-ig lehet.

A három kategória első helyezettje egymillió forint pályadíjon osztozhat. A beérkezett pályamunkákat a Magyar Építész Kamara, a Magyar Építőművészek Szövetsége és a Balatont közrefogó három megye főépítészeiből álló zsűri bírálja el.

A pályázatra elektronikus úton lehet nevezni. A kiírás részletei a pályázat hivatalos honlapján érhetőek el. A díjakat várhatóan 2022. első negyedévében adják át.

Kapcsolódó
Ez az év családi háza a közönség szerint
Velencén magasodik, a telek csodás kilátással és hatalmas lejtéssel rendelkezik.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik