Kertünk-Portánk

Ússzon a tetőtér fényárban! (x)

Padlásbeépítés, családi házak vagy több mint 100 éves belvárosi bérházak tetőtereinek lakásokká alakítása, plusz helyiségek és terek nyerése egy-egy nyaralóban vagy közintézményben – a lehetőségek száma ma már szinte végtelen. Ilyen helyeken ki ne szeretné, ha a konyha, fürdő, nappali vagy háló kellemesen napos tér lenne?

Manapság már a tetőterek is szerves életterét képezik egy-egy otthonnak vagy lakóépületnek, sőt a tetőtéri lakások fiatalos hangulatát sokan szeretik. Ugyanakkor különösen bonyolultnak látszik a tetőtérben a vágyott nagy üvegfelületeket elképzelni, pedig vannak olyan tetőablakok, amelyekkel tetőtér is ugyanolyan kellemes fényárban úszó tér lehet, mintha csak üvegfalú lenne lakás. Ilyen lesz, ha a Roto tetőablakait ún. csoportos beépítéssel tervezzük. Segítünk elképzelni!

Praktikus és trendi tetőterek

Egy tetőtér kényelmes otthonná alakításához nem is kérdés, hogy számtalan kreatív ötletre, anyagra és persze megfelelő szakemberre van szükség. A tetőtérnek a ház többi részérhez hasonló energetikai jellemzővel kell rendelkeznie, hogy az teljes értékű otthoni funkciókat tudjon ellátni. A berendezése gyakran a tetősíkok miatt is kompromisszumokkal jár, de egy biztos: a fény legalább olyan fontos egy ilyen élettérben -ha nem fontosabb-, mint az ötletes berendezés.

Roto

Sokszor a régi belvárosi házak is “áldozatul esnek” az új trendnek, és ráépítéssel gyönyörű tetőtéri lakásokat alakítanak ki a korábban dohos padlások helyén, új, tágas terekkel és teraszokkal. Ezek a kulcsrakész vadiúj lakások a történelmi városnegyedek közepén, amelyek kellően ötvözik a nagypolgári városi közérzetet az újonnan vásárolt modern lakás érzetével. Családi ház tervezése esetén, ha a tulajdonos úgy dönt, és tetőtér-beépítésesre otthon kerül sor, rendszerint ott is a mindennapi élettér fontos funkció kapnak helyet: hálószobák, fürdő. De ha konyha vagy nappali kialakítása a cél, ott különösen nem kérdés, hogy szükség van természetes fényre – minél többre, amelyek záloga a tetőtéri ablak.

Kombináljuk a tetőablakokat!

Nem újkeletű dolog, hogy a tetőablakok nem csupán a standard méretekben elérhetőek, hanem egyedi, nagy üvegfelületet is kialakíthatunk velük, erre tökéletesen alkalmasak a Roto tetőablakai. Amivel viszont még egy ilyen nagy méretű tetőablaknál is látványosabb megoldást kaphatunk, az a tetőablakok különböző módon kombinált, csoportos beépítése. Egymás mellett, egymás alatt vagy ezeket kombinálva, ún. csoportos beépítéssel akár a trendi térdfalablakokkal kiegészítve, egybefüggő üvegfelület hatását keltve, nem mindennapi tetőtéri tereket alakíthatunk ki. Ez napos hálószobákat, kinyíló térdfalablakokkal akár egy vizuálisan tágasabb nappalit eredményez. Ha pedig fürdőről vagy konyháról van szó, ahol szintén sokat tartózkodunk egy mindennap során, ott a jó szellőzés zálogai is lehetnek ezek a modern nyílászárók.

Roto

Égre néző ablakok jól kigondolva

Ugyan a tetőtér átalakítása vagy felújítása csoportosan beépített tetőablakokkal megnehezítheti a kivitelező dolgát, de a jó szakember után a megfelelő ablak megléte is kulcskérdés. Olyan tetőablakot kell választani, amelyek ezt a fajta beépítést nem csak lehetővé, de műszakilag biztossá is teszik. Ilyenek a Roto tetőablakai, melyek moduláris rendszerének köszönhetően könnyedén kombinálhatók, sőt, a Roto weboldalán számtalan inspirációs anyag is rendelkezésünkre áll ezzel kapcsolatban.

Mi egyebet tartogat még a Roto, amivel biztosítja a 21. század igényeit úgy a fenntarthatóság, mint stílus szempontjából? Látogasson el a Tetőablak szakembereknek (rototetoablak.hu) oldalra!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik