Kertünk-Portánk

Ebből a videóból kiderül, mire képes a golden, ha egy cica elfoglalja a helyét

A sztori vége nem is lehetne tökéletesebb.

A közhiedelemmel ellentétben az egy háztartásban élő kutyák és macskák általában jól kijönnek egymással, bár utóbbiak jóval hajlamosabbak arra, hogy ellenségesen lépjenek fel négylábú lakótársaikkal szemben – derült ki az angliai Lincolni Egyetem kutatóinak tanulmányából, amely megállapította, hogy a boldog kutya-macska kapcsolat titka az, ha a macska minél fiatalabb korától él együtt a kutyával.

A szakemberek szerint az együtt élő macskák és kutyák ritkán csapnak össze a “tőlük elvárt harcias módon”. Ugyanakkor a macskák hajlamosabbak rá, hogy fenyegetően lépjenek fel a velük élő ebekkel szemben. A tapasztalatok szerint a macskák háromszor nagyobb valószínűséggel viselkednek ellenségesen a kutyákkal.

Azt azt is megfigyelték, hogy a boldog kutya-macska kapcsolat talán legbiztosabb záloga, ha a macska minél fiatalabb korban kezd együtt élni a kutyával. A legjobb, ha a macska egyéves kora előtt kerül a kutyás háztartásba.

Az alábbi videón éppen erre láthatunk egy példát. A  golden retriever gyanútlanul lép a szobába, ahol az eddig megszokott helyén ott egy kis szőrmók. A helyzetet, a fekhelyének felszabadítását több módon próbálja megoldani, de a cica nem adja fel. A “harc” vége viszont tökéletesebb nem is lehetne.

Kapcsolódó
Turisztikai látványosság lett egy golden retriever a lengyel városban
Az erkélyről csal mosolyt a járókelők arcára.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik