Ezzel az apró trükkel gyönyörűek lesznek az orchideák

Egyszerű és hatásos.

Az egyik legnépszerűbb szobanövényünk az orchidea. Majd minden lakásban megtalálható, aminek van legalább egy napos ablaka. Hogy miért? A válasz egyszerű – mert hálás növény, aminek csodaszép virágaiban hosszú ideig gyönyörködhetünk, ha sikerül biztosítanunk a számára kedvező körülményeket.

Milyen feltételek ideálisak az orchideának?

Az orchidea szereti a fényt, ezért az ablakpárkány a legjobb hely számára, de a tűző napfény nem a barátja. Szereti az átlátszó cserepet, mert ideális számára, ha a gyökerét is fény éri. Szereti a párát és a fenyőkéreg mulcs-sphagnum moha-faszén keveréket talajnak.

Ha az orchideánk nem virágzik

Az orchidea akkor a legszebb, ha virágzik – ám sokan küszködnek azzal, hogy növényük nem hoz virágot. Ennek több oka lehet: a fény mennyisége, a nem megfelelő hőmérséklet, a kis cserép.

Mit lehet tenni? 
Természetesen átültetni, odafigyelni a hőmérsékletre és naposabb helyet keresni. Vagy megpróbálkozhatunk egy furcsa, de igen hatékony módszerrel, ami futótűzként terjedt el a közösségi médiában, és azóta sokan, sokszor bizonyították már – működik.

Forró vizet a gyökérnek!

A titok nem más, mint a heti egyszeri kézmeleg vízben való áztatás. Az orchideák gyökerét nagyon meleg vízbe kell tenni, úgy, hogy a víz ellepje a gyökereket. 30 perces ázás után lecsepegtetjük a vizet a növényről, és készen is vagyunk.

A módszer tényleg működik – még a rég nem virágzó növények is szirmot bontanak.

Ahogy ezt a következő videó is bizonyítja:

https://www.tiktok.com/@tothbodiskitti/video/7083433580017323269?q=orchidea%20forr%C3%B3%20v%C3%ADz&t=1684416357612

Kapcsolódó
7+1 hasznos tanács az orchidea kedvelőinek
Szakértői praktikák kezdőknek és haladóknak.