Kertünk-Portánk

Fittyet hánytak a mínuszokra, kinyíltak az első hóvirágok

Facebook / Mandy Creek Art
Facebook / Mandy Creek Art
"Mínuszos" a január, de a nagykőrösi hóvirágokat ez cseppet sem zavarja.

Mindenki várja a tavaszt, pláne, ha kemény mínuszok döngetnek januárban.

A hóvirág általában januárban vagy februárban kezd nyílni, és a virágzás akár március végéig is eltarthat. Ő az egyik legelső virág, amely a hideg időjárás ellenére képes szirmot bontani.

A hóvirág előfordul Európa és Ázsia erdős területein, az északi féltekén igen elterjedt. Sokak szerint a hóvirág a tavasz hírnöke, az első virágok megjelenését számos országban mint a sötét téli hónapok végét ünneplik.

A Nagykőrösön élő Gáborné Borics Bettina évek óta készít természetfotókat, pompás felvételeit a Mandy Creek Art oldalon osztja meg a természetbarátokkal. Január 16-án, keddem mesés felvételt készített kertjében, amit azonnal megosztott a követőivel.

A természetfotózás a hobbim, körülbelül 10 éve készítek felvételeket. Január 16-án, a mai napon örökítettem meg a hóvirágokat a nagykőrösi kertünkben. Ezek a gyönyörű virágok évek óta itt nyílnak és öröm őket megfigyelni

-mesélte Bettina a Sokszínű vidéknek.

Mandy Creek Art

Jelenleg négy tő hóvirág van a tenyérnyi virágoskertben. A természetfotós tavaly is mesés képeket készített a hófehér virágokról:

Mandy Creek Art

Bettina leggyakrabban a a közeli rengetegben, a Csókáserdőben szeret barangolni. Néhány napja a mesés erdőben kidőlt fatörzseken bukkant izgalmas témára, hangulatos sorozatot “lőtt” különös zuzmókról.

Galéria
Facebook / Mandy Creek Art

Napokon belül várhatók újabb látványos fotók Bettinától, hiszen a kerti hóvirágok még csak most kezdtek nyílni Nagykőrösön.

Kapcsolódó
Tízezerszám nyílik a tavasz hírnöke a páratlan hóvirágoskertben
Engedéllyel termesztik a hóvirágot egy kunszentmártoni kertben.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik