Kertünk-Portánk

Toszkán életérzést varázsol lehangolóan szürke, ódon falakra

Az igazi kihívást és a legnagyobb örömet a minél nagyobb kültéri felületek festése jelenti.

Gyerekkora óta vonzzák az ódon, szürke betonfalak és betonkerítések, melyekbe már középiskolásként életet álmodott. Jó harminc éve aztán festeni kezdte ezeket a szürkeségeket, mára pedig szinte az ország minden szegletében letette névjegyét.

Az Egerben élő Petrucz Viktória valósággal életre kelti az üres és szürke falakat és kerítéseket, művészi precizitással festi meg a megrendelők által megálmodott életérzést.

Nem vagyok festőművész, inkább úgy fogalmazok, hogy festésre születtem. Ez az életem fontos része, az alkotás öröme az énem lényege

– mondta a Sokszínű vidék megkeresésére Viktória.

Dekorációs festéseinek alapja egy-egy fénykép, képeslap, melyeket tökéletes pontossággal másol a kopár felületekre. Kedvence Toszkána, ezért a toszkán életérzés festése mindig nagy öröm számára, de ha a megrendelő úgy kívánja, akár rózsabokrokat és szobanövényeket is „ültet” a falakra.

Bár Magyarországon egyelőre nincs nagy divatja az általam művelt dekorációs falfestésnek, munkáim láttán egyre többen érdeklődnek, kiváltképp a toszkán világ gyönyörűségei iránt

– említette az alkotó.

Viktória beltéren is festett már, mégis az igazi kihívást és a legnagyobb örömet a minél nagyobb kültéri felületek jelentik számára, legyen az hatalmas tűzfal vagy nagy területű betonkerítés.

Egri leányka lévén a Szépasszony-völgy pincéinek ódon falai gyerekkorom óta vonzottak. No nem a borozást illetően, hanem a vágy, bárcsak kifesthetném az egyik pince tűzfalát. Nagy örömömre idén fel is kért erre a 17-es számú Hagymási Pincészet. Nemrégiben készültem el a „barkácsolással”, megtisztelő és hatalmas élmény számomra, hogy ott hagyhattam a kezem nyomát

– mondta büszkeséggel a hölgy.

Elégedett megrendelőinek személyében jó és értékes emberekkel kerül kapcsolatba, s mint mondja, nincs annál jobb érzés, amikor hálás köszönetet mondanak neki akkor, amikor a lehangoló szürkeségbe életet, vidámságot varázsol.

A fotóra kattintva képgalériánkban bepillanthat Viktória további remekeibe, a Vincinober Facebook-oldalon pedig további gyönyörű munkáival ismerkedhet meg.

Galéria
Kapcsolódó
Jancsi és Iluska alakját festette a vályogházra a karate mester
Szívesen fest magyaros dolgokat, mert az a szíve mélyéről táplálkozik.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik