Kertünk-Portánk

Kertjük díszévé varázsolták a csupasz betonfalat

Kiszáradt egy nagykanizsai kertes ház tujasora, ami egy zöld betonfalat is eltakart, de családi és baráti összefogással csodás installációt építettek rá.

Az építés részleteiről Fábián Noémi mesélt nekünk, aki családjával 17 éve költözött ebbe a kertes házba, és azóta gondozza, szépíti a kertet.

A kertem és a növényeim a szenvedélyemmé váltak, arra törekszem a férjem segítségével, hogy mindig minden tökéletes legyen. A legjobb tudásunk szerint gondozzuk a zöld szigetünket. Ennek ellenére sajnos a tujáinkat utolérte valami betegség, és egyre gyakrabban, egyre több elszáradt részt kellett kívágnunk belőlük

– mesélt a részletekről Noémi, aki elmondta azt is, hogy a tujasoruk felénél egy közel három méter magas betonfal van, amit még annak idején az egyik szomszéd épített.

Sokat törem a fejemet, hogy mit lehetne vele kezdeni, végül letisztult a kép: vakablakot építünk rá, szép spalettával, virágládákkal és egyéb díszekkel

Noémi elmondta, hogy a fia ballagására szeretett volna vele elkészülni, ezért nem az volt a szempont, hogy minden tökéletes legyen, hanem készüljön el időben, legyen igényes és mutatós.

Ezért felhívta az egyik ismerősét, akiről tudta, hogy készített már hasonló munkákat, és vannak a feladathoz megfelelő szerszámai. A férjének a kőműves barátja leszigetelte a falat, és egy másik ismerős jött csiszolni, majd Noémi és férje lefestette az ablakokat.

A ballagási buli előtti nap estéjén lettek kiültetve a virágok a fal tövébe, és végül minden elkészült, pontosabban majdnem minden.

Teltek a napok, és akárhányszor ránéztem a falra, mindig hiányérzetem volt. Szép, szép de valami hiányzik… egy tető! Ahol ablak van, ott tető is kell legyen! Szegény férjemnek – aki bár megedződött a 30 év alatt – alig mertem előadni a legújabb ötletemet.

Végül Noémi a párjával közösen megtervezte a tetőt is az ablakok fölé, és egy asztalos ismerős el is tudta készíteni.

A nagykanizsai bolhapiacon 300 forintért vásárolt egy régi lámpát, amibe napelemes égő került, ami este szépen megvilágítja az egész installációt.

A két kocsikereket is a piacon találtam, igazi kincsekre lehet ott lelni, imádok kijárni

– tette hozzá Noémi, majd elmesélte, hogy mikor este először gyönyörködött a kész faldíszben, akkor felidézte az ötletelés időszakát, és szinte pontosan így képzelte el fejében az installációt.

Kapcsolódó
Nyolc év alatt készült el a párját ritkító gyönyörű kerítés
23 méter hosszú, az ezermester csúcsdíszeket is szeretne készíteni rá.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik