Ez a népszerű szobanövény megvéd az egészségre káros anyagoktól

Ez a hazánkban igen népszerű szobanövény képes kiszűrni a levegőből az egészségre káros anyagokat.

Kevesen tudják, de ez a jellegzetes, hazánkban igen népszerű szobanövény a NASA kutatásai szerint kiszűri a levegőből az olyan egészségre káros anyagokat, mint a formaldehid, a benzol és triklór-etilén, amelyekről nem is gondolnánk, milyen mennyiségben vannak körülöttünk, írta az Agrofórum.

A megdöbbentő eredmények a NASA a „NASA Clean Air Study” elnevezésű tanulmányából származnak, amelyekből megtudhatjuk, hogy a fent felsorolt káros anyagok bizony a mindennapjainkban úgy vesznek minket körül, hogy a legtöbbjükről nem is tudunk.

Formaldehid:

Benzol:

Triklór-etilén:

Noha azt mondják, az élelmiszerekben lévő adalékoktól leszünk betegek, a valóságban a fenti anyagok „párolgása” is rendkívül egészségkárosító. Csak ezekről nem tudunk, nincs annyira a szemünk előtt, mint az ételeken felsorolt E-betűs anyagok, ennélfogva kevésbé tudunk védekezni ellenük.

Tisztítsuk az otthonunk levegőjét anyósnyelvvel!

Az anyósnyelvvel – ami hazánkban egy közkedvelt szobanövény -, sokat tehetünk azért, hogy a lakásunk levegője tisztább legyen. Ez a nagyon hálás növény képes kiszűri a levegőből az imént felsorolt káros anyagokat, ráadásul egy nagyon látványos, kevés gondozást igénylő, dekoratív szobanövény.

Az anyósnyelv gondozása

Kapcsolódó
Ez a szobanövények leggyakoribb betegsége
A gyökérrothadás az egyik legkárosabb betegség, amelytől szobanövényeink szenvedhetnek, és sajnos nagyon gyakori jelenség.