Egy régi, bevált házi praktika szerint egy pohár tej csodát tehet az uborkával a kertben. Nem kell hozzá vegyszer vagy drága tápoldat, ez az egyszerű trükk látványosan növelheti az uborka mennyiségét, és még a termést is ellenállóbbá teheti, írta a Mindmegette.
Aki kertészkedik, jól tudja: néha a legegyszerűbb házi praktikák működnek a legjobban. Ilyen például az a módszer is, amit nagyszüleink alkalmaztak évtizedeken át, és mindig bőséges uborkatermést hozott nekik.
Miért jó ez a növénynek?
A tej természetes tápanyagokat és tejsavat tartalmaz, ami serkenti a gyökerek működését, támogatja a növény vízháztartását, és nem utolsósorban javítja a termés minőségét. Rendszeres tejes locsolás mellett az uborka nemcsak nagyobb mennyiségben, de szebben, ízesebben is terem. Ráadásul a tej enyhén fertőtlenítő hatású is, így segíthet megelőzni bizonyos gombás betegségeket és erősítheti a növény ellenálló képességét.
Így használd a tejet:
- Reggel vagy kora este érdemes locsolni, amikor nem tűz a nap.
- Egy pohár tejet egyszerűen önts a növény tövéhez, a talajra.
- Hetente egyszer bőven elég.
- Ha van otthon egy kis komposztlé vagy esővíz, hígítsd vele a tejet vele, még erőteljesebb hatást érhetsz el!
Termés, ami magáért beszél
Akik kipróbálták ezt az egyszerű trükköt, gyakran számolnak be arról, hogy uborkáik látványosan szebben fejlődnek, és a növények hosszabb ideig bírják a strapát. Az uborkatövek erőteljesebben nőnek, több virágot hoznak, és hamarabb jelennek meg az első termések.
Mint arról beszámoltunk, nagyon fontos, hogy idejében felismerjük a paradicsom betegségeit, így meg tudjuk előzni a károkat. Megmutattuk melyek azok a jele, amik a betegségekre utalnak, és, hogyan kell ezeket kezelni. Valamint arról is beszámoltunk, hogy a paradicsom termesztésénél is nagyon fontos a megfelelő locsolás, hogy a termés bőséges és egészséges legyen.