Mozaik

Ismerd meg Góliátot, a borjút, aki kutyának képzeli magát

A kis tehén legjobb barátja egy német dog, így nem meglepő, hogy olykor identitászavarban szenved.

Nem is olyan régen Shaylee Hubbs talált egy egynapos borjút egy tejüzem közelében. Az állat nagyon beteg és nagyon vékony volt.

Az újszülöttnek arra is alig volt ereje, hogy tejes üvegből igya a tejet, így Hubbs hazavitte őt és megnézette a család állatorvosával.

Az út az egészségig nem volt könnyű, de a tehén napról napra jobban lett, megjött az étvágya és energiaszintje is egyre csak emelkedett.

Fotó: Twitter
Fotó: Twitter

Gazdái Góliátnak nevezték el a borjút, mert olyan kitartásról tett tanúbizonyságot, amilyet korábban még nem tapasztaltak.

Idővel azt is felfedezték, hogy Leonidász, német dogjuk anyáskodni kezdett a tehén felett (igaz, a kutyus hím).

Állandóan megnyalta a fejét és segített neki felállni. Érezte, hogy beteg, így gyakran órákig mellette feküdt. Persze Leo gyakran megzavarodott Góliát cselekedetei láttán, de rendkívül szoros barátság alakult ki köztük

– mesélte Hubbs a CountryLivingnek.

Mivel a család olyan helyen él, ahol sok a prérifarkas, így Góliátot csak napközben engedik ki, éjjel a kerti játszóházban alszik.

Fotó: Twitter
Fotó: Twitter

Annak ellenére, hogy jobb körülmények között élte napjait, mintha egy legelőn lett volna, sokat bámészkodott befelé az ablakon. A lakásban ugyanis Leonidász pihent egy kanapén.

Egy napon Hubbs elhagyta a lakást, hogy megetesse állatait, és mire visszaért, furcsaságot tapasztalt. Góliát bemerészkedett az ajtón és leheveredett a fotelba.

Pánikba estünk, és megnéztük a kapukat, hátha nyitva maradt véletlenül egy. Mindent rendben találtunk, aztán a házba lépve ott találtuk kedvencünket.

 

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik